Copilasii mai maricei adora rutina. Dar poti afirma acelasi lucru si despre bebelusi?

Programul este o chestie mai moderna, mai din zilele noastre. Pe vremuri, bebelusii nu erau hrăniti dupa vreun program. Dar sa fii organizata poate sa-ti fie de mare ajutor atat tie, cat si lui bebe. Vei adopta un program care merge pentru intreaga familie. Asta ar fi ideal ca toata lumea sa fie cat de cat multumita.

Programul nu trebuie sa fie strict, astfel incat sa eviti plansul bebelusului. Un program flexibil care are in vedere hranitul si somnul, ar putea sa mearga.

Unii experti recomanda programul: “mananca, joaca-te, dormi”. Ei spera ca folosind joaca la mijloc vor reusi sa separe hrana de somn pentru a nu fi nevoie sa-i dai de mancare mereu inainte de somn. Si astfel, se joaca, obosesc, adorm. Asa este ideal. Dar acum depinde si de personalitatea bebelusului.

Dar majoritatea bebelusilor adorm doar daca ii hranesti inainte sau unele mamici prefera sa-i hrăneasca seara inainte de culcare, pentru a dormi si ele mai multe ore.

Daca ai de gand sa-l inveti cu program stabilit, iti sugerez sa stai macar o luna sa se regleze cu mancarea, apoi sa tii cont de urmatoarele:

 • Ia-l cu tine peste tot in timpul zilei ca sa invete sa deosebeasca noaptea de zi;
 • In timpul zilei hraneste-l la fiecare 1,5-2 ore si dupa incearca sa-l adormi;
 • Daca doarme mai mult de 3 ore trezeste-l pentru a te juca cu el si a-l hrani. Somnul de mai multe ore ziua inseamna sa manance mai putin si mai mult noaptea;
 • Hraneste-l intr-o camera unde este liniste pentru a nu-i distrage atentia si sa refuze hrana;
 • Pune-i sa asculte niste sunete care stii ca le prefera inainte de somn si incearca sa faci mai putina lumina in camera;
 • Hraneste-l pentru vise frumoase intre 22:00 si 00:00 si astfel va dormi mai multe ore.

Pentru a avea mai mult succes cu programul seara, incearca urmatoarele:

 1. Lumina slaba in camera
 2. Muzica pentru bebelusi in surdina
 3. O baie calda spre fierbinte
 4. Masaj cu ulei incalzit
 5. Alaptat sau biberon
 6. Infasat in scutece incalzite
 7. Cantec dulce de leagan

Intr-o saptamana acestea vor începe sa mearga ca hipnoza. Iar cand vei incepe rutina zilnica, bebelusul se va gandi: “Woaw, deja dorm” 🙂
Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments