child_TV

Este bine sa-ti lasi copilul la televizor? Este util sau educativ? In ce masura? Cate pareri si mai multe opinii despre acest subiect. Mai devreme sau mai tarziu, toate mamicile se confrunta cu acest subiect. Dar oare stiu toate mamicile la ce sunt expusi copiii care televizorul le-a devenit dadaca virtuala?

Studiile au aratat, in ceea ce priveste copiii, ca timpul petrecut in fata televizorului in exces duce la probleme cu greutatea. Iar din aceasta cauza devin sedentari.

Cand insumarea timpului petrecut in fata televizorului este adaugat la timpul petrecut in fata calculatorului si jocurilor electronice, nu este nimic surprinzator ca numarul exercitiilor pentru sanatate pe care pot sa le faca copiii este minim.

Cu trecerea timpului, copiii care petrec mult timp in fata televizorului isi maresc aceasta perioada si mai mult si chiar isi doresc sa manance in fata televizorului. Fiecare masa mancata in fata televizorului inseamna chiar mai mult de ora pe zi. Acesta este un timp sedentar petrecut fara interactiune sociala.

Un alt studiu a aratat ca din cauza televizorului, parintii si copiii din ziua de azi comunica prin mormaieli. Acest lucru afecteaza abilitatile de vorbire a copilului.

Fiind sedentari, acesti copii sunt mult mai expusi la publicitatea de la televizor care are ca obiectiv copiii. Unele dintre reclame sunt de-a dreptul uluitoare. Chiar este meritat faptul sa stai jos cu copilul tau sa va uitati la televizor, pentru a urmari reclamele pentru copii si sa intelegi la ce sunt expusi copiii cand vad aceste reclame.

Sa limitezi timpul de stat in fata televizorului este primul pas. Sa invingi aceasta batalie, este de dorit. De aceea, va trebui sa-ti investesti din timpul tau pentru niste activitati – chiar unele de moda veche, in jurul mesei de la bucatarie sau care implica creioane colorate, sau activitati care implica iesitul afara, sau actvitati care sa implice copilul in prepararea mesei familiei.

Pentru a dezvata copilul sa se uite la televizor, trebuie sa fii ferma si sa reprezinti un exemplu. Asta inseamna ca nici tu, ca mamica nu ar trebui sa te uiti la televizor incontinuu. Construind acest obicei familial pentru mesele impreuna cu familia, poate fi cea mai buna investitie pe care poti s-o faci. Incearca sa faci momentul mesei special si sa eviti pe cat de mult posibil mancatul pe rand. Gandeste-te la subiecte de conversatie cu ceva inainte sau invita prieteni pentru a manca impreuna –  orice pentru a-i distrage de la televizor si mancatul pe rand.

Initial evita programarea mesei la orele preferate cu emisiuni ale copiilor. Dar evita pe cat de mult posibil mancatul la televizor. Concluzie: mananca cat mai departe de televizor.

Alta modalitate de a combate acest monstru omniprezent (dat fiind faptul ca nu vei scapa de televizor in totalitate, chiar daca unele mamici reusesc), include interzicerea televizorului in dormitorul copilului, planuirea impreuna cu copilul la ce doreste sa se uite si sa-i permiti doar acele emisiuni, si evitarea televizorului in surdina – inchizandu-l atunci cand nu este privit (nu are nimeni nevoie de televizor pe fundal doar ca sa faca zgomot).

In general, vei dori sa eviti situatiile de genul :”Sunt plictisita, ma voi uita la televizor”. Sunt multe alte lucruri bune pe care poti sa le faci. Si probabil, nu ranesti cu nimic copiii oferindu-le in loc de televizor cateodata si timp de reflectare.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments