Tehnica ca bebelusul sa nu planga cand il pui in patut


Daca bebelusul tau incepe sa planga atunci cand il pui din nou in patutul lui, inseamna ca-si doreste prezenta si compania ta. Exista o posibilitate sa eviti acest plans prin rutina explicata mai jos. Poti folosi metoda chiar si inainte de somn. La inceput poate va fi nevoie sa treci acesti pasi de mai multe ori, dar ramai perseverenta si calma, si in cele din urma iti va reusi:

  • Cand bebelusul plange, nu-l pune cu fata in lumina daca e nevoie sa aprinzi lumina. Ia-l in brate si linisteste-l cu sunetul “shhh”. Cand se calmeaza, incearca sa-l pui foarte incet in patut, fara alte zgomote.
  •  Cand l-ai pus in patut nu lua inca mana de sub el. Tine o mana sub bratul lui. Iar cu cealalta mana mangaie-i burtica. In continuare, nu te opri din “shhh”. Daca folosesti o suzeta, da-io bebelusului. E foarte buna in asemenea momente. Foarte lent scoate mana de sub bebelus. Cealalta mana il mangaie in continuare gentil pe burtica.
  • Continua cu sunetul “shhh”. Redu din intensitatea mangaierii pe burtica, dar ramai cu mana inca acolo inca cateva momente. Foarte lent ia mana de pe burtica bebelusului si redu volumul la “shhh”.
  • Indeparteaza-te foarte usor si incet de patut. In continuare, nu te opri din “shhh”. Faci asta pana parasesti camera. Daca bebelusul tau protesteaza, te intorci inapoi si ii pui din nou mana pe burtica. Caldura il linisteste. Repeta acest proces atata timp cat e nevoie pentru a nu-l mai supara pe bebelus.

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

 

Facebook Comments