Daca ai fi întrebata care e diferenta dintre 4 zile ale bebelusului si 4 luni, sigur te-ar amuza întrebarea si ti se va părea cam prosteasca. Probabil te vei gândi ca nu sunt prea multe diferențe. Dar, intr-adevăr, nu ai idee!

Nou-nascutii sunt frumoși si drăgălași, dar abilitățile lor sunt limitate. In contrast cu cei de 4 luni, afla mai jos cate sunt diferențele:

  • In ceea ce privește, Abilitățile senzoriale, nou-nascutul îsi poate focusa privirea la 8-12 inci mai ales pe persoanele din camera, ii place sa privească tot ce e de culoare roșie, începe sa recunoască mirosul si vocea ta. Pe cand, la 4 luni, deja îsi întoarce capul pentru a-ti recunoaște vocea sau sa vadă de unde vine vocea. La fel, iti recunoaște chipul si începe sa înțeleagă cand cineva este străin.
  • Referitor la Abilitățile sociale, cei de 4 zile, te privesc cum le vorbești dar nu participa, sunt atrași de sunete, se uita calm prin camera. Cei de 4 luni, așteaptă sa termini de vorbit iar apoi ganguresc, li se luminează fata cand intri in camera, le place compania si sunt supărați cand sunt ignorați, prefera vocea umană in special pe a ta.
  • Despre Abilitățile motorii, cei de 4 zile îsi încrucișează ochișorii, urmăresc lent mișcarea obiectelor, abilitați limitate sa ajungă si sa atingă lucruri si se lupta sa ducă mânuță la gurița. Bebelusii de 4 luni nu-si mai încrucișează ochii, cu ușurintă urmăresc oamenii din camera, si nu in ultimul rand îsi pot duce mana la gurița sa-si sugă degetul.
  • Caracteristicile psihologice, la cei de 4 zile cuprind respirația iregulata, nu-si poate ridica sau întoarce capul, poate avea tremurici din cand in cand. La 4 luni, respirația este regulata, nu mai au tremurici,se rostogolesc si-si ridica capul. Si lista mai poate continua.

In viata noastra pot trece multe luni fără nici o schimbare, pe cand in viata bebelusilor pana la 4 luni se întâmpla o sumedie de chestii care contribuie la dezvoltarea lor.

Aceste saptamâni magice nici nu le vei observa cat de repede vor zbura. Aceste momente nu se vor mai întoarce. Bucura-te de ele si încearcă sa le traiesti la maxim alături de partenerul tau. Asta e cea mai mare bucurie in viata si împlinire si trăiește-o cap coada, cu toate nopțile nedormite, si oboseala acumulata, si nervii întinși, si cearcăne pana la genunchi. Este chiar special acest moment si unic.

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments