Legănatul ajuta bebelusul sa aibă un somn linistit. Mai jos, niste tips-uri despre legănat, pentru a te ajuta mai bine sa liniștești bebelusul:

Nu pune bebelusul in leagăn cand tipa sau plânge. Încearcă sa-l liniștești un pic. Daca il pui in leagăn plângând, ce vei obține nu va fi decat un bebelus legănat care tipa.

Înfașă-l. Ajuta bebelusul sa se liniștească mai repede si sa stea linistit mai mult timp. Pentru unii bebeluși aceasta metoda merge foarte bine. Sunt însă bebeluși care nu le place infășatul.

Folosește gălăgia albă. Ajuta ca legănatul sa aibă un efect liniștitor mai intens. Poti folosi cântecele de leagăn care sunt pentru dormit, mai exact.

Folosește o viteza mai mare la legănat pentru bebelusii agitati. Bebelusii sunt obișnuiți cu legănatul inca din burtica.

Incearca sa legeni pătuțul sau metoda pe care ai ales-o pentru a-l legăna timp de 20 secunde si oprește-te. Daca se agita in continuare, mai leagănă-l inca 20 de secunde. Ar trebui sa se calmeze dupa asta. Daca nu se calmează, ia-l din patut si vezi ce are nevoie. Poate vrea schimbat sau hrănit.

Dupa ce este hrănit, il poti legăna, dar încearcă nu la intensitatea maxima, pentru ca poate vomita foarte usor. Si cred ca acest lucru ti-l doresti cel mai putin. Încearcă sa-l porti cu o bavetica mai mereu, pentru a evita sa il schimbi din 5 in 5 minute. Nici pentru bebelus nu este tocmai plăcut.

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments