breastfeeding-1570695_640

Sunt momente in care mamicile simt ca nu au lapte suficient pentru bebicii lor. Pentru a reusi sa asigure hrana corespunzatoare, mamicile trebuie sa-si ingrijeasca, mai intai de toate, corpul. Astfel, au mai multe sanse sa profite din plin de alaptare.

  • Odihneste-te cand ai ocazia. Desi o noapte de somn sanatos poate fi de domeniul trecutului, profita de orice ocazie sa te odihnesti. Oboseala extrema poate afecta producerea laptelui.
  • Urmeaza o alimentatie sanatoasa si adecvata.  Evita curele de slabire pe perioada alaptarii, pentru ca acestea ard caloriile. Mai bine, adopta un regim cu mai multe lichide.
  • Continue sa iei vitamine. Acestea iti asigura substantele nutritive care pot lipsi din hrana zilnica. Cel mai frecvent, medicul iti va recomanda dupa nastere sa iei, in continuare, pentru inca cateva luni vitaminele care le-ai luat pe toata perioada sarcinii.
  • Consuma cat mai multe lichide.  Cu toate ca nu s-a dovedit ca aportul de lichide creste productia de lapte, alaptarea poate provoca sete. Este indicat sa bei un pahar de apa sau suc inainte de a alapta. Oricum, tine apa la indemana in timpul procesului de alaptare. Unele perne pentru alaptare chiar au buzunare prevazute pentru asa ceva.

Daca bebelusul creste normal, inseamna ca primeste suficient lapte. Pediatrul te poate chema mai des pentru a se asigura ca bebelusul ia in greutate corespunzator.

De asemenea, poti cumpara un cantar special pentru copii, pentru a monitoriza greutatea acestuia. Daca te asiguri ca bebelusul ia in greutate corespunzator si se alimenteaza cum trebuie, devii mai increzatoare.

In general, un bebelus care are o alimentatie adecvata va manca 8-12 mese pe zi, va uda cel putin 4-6 scutece si va avea un scaun pe zi. Pot exista diferente minore intre bebelusii alaptati si cei hraniti cu biberonul. Nu ezita sa intrebi medicul daca ai intrebari sau nelamuriri.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments