baby-784607_640

In foarte multe cazuri si pentru ca nimeni nu e perfect, bebelusii pot prezenta semne la nastere. Uneori aceste semne se pot dezvolta chiar si la cateva saptamani dupa nastere. Majoritatea sunt permanente. Mai exista cazuri cand unele hemangioame mai dispar pe parcursul dezvoltarii copilului. De-obicei aceste semne sunt benigne. In unele cazuri prin tratamente se pot estompa daca creeaza probleme de sanatate sau daca este o necesitate estetica.
Petele de somon, in popor le zice “ciupituri de barza” sau “sarutul ingerilor”. Au o culoare rosiatica sau rozalie si sunt localizate pe gat. Cele de pe frunte, pleoape sau dintre ochi, dispar cu trecerea timpului. Cele de pe gat, dispar mai greu. Nu necesita nici un fel de tratament.

Pata mongoloida, de culoare albastru-gri cu o dimensiune mare si o poti asemena cu o vanataie. Mai des e intalnita la copiii cu pielea de culoare inchisa. Ea dispare in primii ani de viata, fara sa necesite tratament.

Petele cafe au lait, pete de culoare maro-deschis sau cafeniu. Ele pot aparea in orice zona a corpului. De-obicei dispar fara tratament. Daca sunt mai numeroase, mai mult de 6-7, este bine sa consulti medicul.

Hemangioamele, pete rosiatice care se prezinta cu aspect de capsuni. La nastere, de-obicei sunt inexistente si se dezvolta in primele luni de la nastere. Se spune ca dispar inainte de varsta prescolara. Se pot dezvolta pe fata sau pe corp, iar cele care au o evolutie rapida necesita tratament cu laser sau medicatie, recomandat de un specialist.

Nervul congenital sau alunita, pata cutanata inchisa la culoare, avand dimensiuni mari si se poate intalni pe cap sau pe corpul bebelusului. In cazul acesta, este recomandat sa consultati cat mai curand medicul.

Pata de vin de Porto reprezinta pentru inceput un hemangiom avand culoarea rozacee si devine rosu inchis sau purpuriu  pe masura ce bebelusul se mareste. De-obicei se intalnesc pe gat, iar in unele cazuri pot afecta si alte zone. Pielea afectata se ingroasa si dezvolta riduri. Cele mai multe cazuri se pot trata prin terapie cu laser.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments