mom-burping-six-month-old-baby-11032093Regurgitarea se refera atunci cand bebelusul tau vomita dupa fiecare masa. De-obicei acest proces dureaza in primele 3 luni de la nastere, dar se poate prelungi pana la 6 luni, atunci cand incepi si diversificarea sau chiar 1 an. Nu trebuie sa te alarmezi pentru ca acest lucru este ceva normal in cazul tuturor bebelusilor. In nici un caz, nu este un semn ca ar exista o problema, atata timp cat bebelusul ia in greutate si este voios si se simte bine. Este bine sa ai langa tine ori un pachet de servetele fine sau un prosopel fin.

Aceste lucru se intampla pentru ca bebelusul mananca prea mult si prea repede. El nu stie cand ar trebui sa se opreasca. Chiar si pe timpul noptii, bebelusului i se prelinge lichid din gura.

Atunci vii cu intrebarea: ” Ce poti sa faci?” Pai, in primul rand, bebelusul trebuie tinut in pozitie verticala in timpul alaptarii. Capul bebelusului trebuie sa fie pozitionat mai sus decat restul corpului. Fiecare repriza de alaptare trebuie alternata cu 15-20 minute de repaus in pozitia sezand. Incearca sa eviti jocurile sau leganarea in timp ce bebelusul mananca.

Un al doilea aspect important este ca trebuie sa lasi bebelusul sa eructeze (ragaie). Daca bebelusul eructeaza des in timpul mesei este bine pentru ca nu se mai acumuleaza gaze in stomac.

Mai jos, te rog sa vezi imaginile care curpind pozitiile pentru ca bebelusul sa poata eructa corect:

mother-burp-baby-boy-eating-to-release-excess-gas-easily-beating-back-30072000 pozitia 1

baby-burping-13118202 pozitia 2

father-burping-baby-meal-boy-asian-family-lifestyle-home-66769221 pozitia 3

Adapteaza-ti alimentatia.  Daca bebelusul este hranit la san, cel mai probabil medicul pediatru iti va recomanda ce sa introduci si ce sa eviti in regimul tau alimentar.

Un ultim aspect, in ceea ce priveste regurgitarea, dar la fel de important este pozitia de somn a  bebelusului. Ai grija la pozitia bebelusului atunc cand il pui in patut sa doarma. Este recomandat ca bebelusul sa fie asezat pe spate la culcare. Recomandat, in acelasi timp, este sa ridici un pic partea patutului unde se afla capul bebelului. Astfel, vei putea evita agravarea refluxului. Evita sa-l asezi pe burta inainte de a dormi si asa mai poti evita regurgitarea.

Atunci cand e in cantitati normale, regurgitarea nu agraveaza sanatatea sau cresterea copilului. Trebuie contactat pediatrul daca apar urmatoarele simptome:

  1. nu ia in greutate;
  2. regurgitarea este mai puternica ca de obicei;
  3. refuza sa suga;
  4. are febra, respiratie ingreunata;
  5. alte simptome care nu le are de-obicei.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

 

Facebook Comments