pexels-photo-225744

Priveste o mamica cum isi atinge puiul in primele zile de la nastere. Sansele ar fi cam urmatoarele: mai intai isi trece degetele prin “parul” bebelusului, apoi ii atinge capul si fata, apoi isi atinge degetelele de la maini si picioruse, apoi bratele, piciorusele si gatul, iar in cele din urma burtica si pieptul.

Felul in care mamicile isi ating bebelusii sunt cam aceleasi in mare majoritate. Ideal ca acest proces de cunoastere si atingere sa fie cat mai apropiat dupa nastere. Dupa aceste atingeri vor disparea fricile ca mamica sa-si tina in brate micutul. Va fi mai increzatoare sa-l tina in brate, sa-l intoarca sau sa-l puna jos. Va cunoaste cum micutul bebelus reactioneaza la orice atingere.

Fiecare bebelus arata si simte diferit. Incearca sa ridici un alt bebelus daca o mamica iti permite. Te vei convinge ca este o experienta noua. Iti va lua un minut sau doua sa te obisnuiesti cu celalalt bebelus. Asta pentru ca te-ai “personalizat” pe bebelusul tau.

Cu cat mamica devine mai increzatoare sa-si tina bebelusul, cu atat va raspunde mai rapid nevoilor lui. Un bebelus nu trebuie aruncat in mainile mamicii. Este nevoie ca mamica sa simta aceasta chemare si sa-l ia singura in brate. Asta poate interveni, de obicei, cand mamica nu are destula libertate la nastere. Mamica trebuie sa incerce sa controleze situatia cat de repede poate si sa isi cunoasca si sa-si invete bebelusul. Mamica trebuie sa vorbeasca mult cu bebelusul sa-i dea de stire ca este acolo. Tu ca mamica decizi cat de des vrei sa-l tii in brate si sa-l imbratisezi.

Imbratiseaza-ti bebelusul, leagana-l usor, mangaie-l, si maseaza-l cand este intr-o stare buna. Acesta este cel mai bun timp sa afli care ii plac cel mai mult si care i se potrivest cel mai mult. Cand ii cunosti preferintele, vei putea sa folosesti aceste metode pentru a-i oferi tot comfortul mai tarziu cand va fi suparat. Daca il imbratisezi, legeni, mangai sau masezi doar cand este suparat, poate sa planga chiar mai tare si mai mult.

vola.ro

Cand mamicile au probleme cu bebelusul la inceput, este pentru ca inca nu sunt destul de increzatoare in ele. Poate le e frica sa nu scape bebelusul sau sa nu-l tina prea strans.

In unele moduri, mamica deja isi cunoaste bebelusul. In cele din urma, mamica a fost cu bebelusul pe parcursul celor 9 luni, zi si noapte. Multe mamici se intreaba daca vor recunoaste unele caracteristici ale bebelusului din burtica dupa ce nasc. Dar dupa ce se naste bebelusul, totul este diferit. Atunci iti vezi bebelusul pentru prima data si bebelusul face cunostinta cu “o noua planeta“.

De multe ori, mamicile doresc sa-i testeze reactiile bebelusului. Asta pentru a afla ce-l face fericit pe bebelus si multumit. Mamicile vor aprecia sfaturile, dar nu si regulile recomandate de terte persoane. Pentru ca vor dori sa-si cunoasca bebelusii si sa vada cum reactioneaza la orice detaliu. Si in cele din urma, vor descoperi singure ce se potriveste bebelusului ei.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments