“O mama buna face cat toti dascalii”

pexels-photo-medium

Sa ai grija si sa-ti educi bebelusul este cel mai pretios lucu si in acelasi timp recompensat. Cu cat investesti mai mult in educatia  copiilor, cu atat vei vedea rezultate mai bune. Sa investesti nu inseamna neaparat bani. Poti investi din timpul tau pentru a te ocupa si a-l invata cat mai multe. Copilasii sunt foarte receptivi. Ei asta asteapta. Atentia ta. Si tot atentia ta o vor, cand vor sa-ti demonstreze ce au invatat de la tine.

Ei sunt copia noastra identica. Incearca sa ne imite in tot ceea ce facem. De aia se zice ca seamana cu noi la unele deprinderi si ticuri. Asta pentru ca le vad la noi si la randul lor, ei le imita. Nu e nimic rau in asta, dar preferabil este sa invete lucrurile bune de la noi. Pentru ca tot astea ti le vor si arata. Daca tu tipi sau esti nervos, ce asteptari ai de la bebelusul tau sa fie calm. Incearca sa te controlezi. Nu degeaba se zice ca de la bebelusi invatam ce-i rabdarea. Ei sunt atenti sa ne intinda nervii la maxim si acum depinde de noi cum reactionam.

Sa ai un bebelus inseamna in acelasi timp si maturitate. Pe langa maturitate, vine si organizare. Daca nu esti organizat, cum vrei ca bebelusul tau sa nu planga atunci cand ii este foame. Daca ai in vedere un program flexibil cat de cat, bebelusul ulterior se va da dupa acest program si va face viata mai usoara amandurora.

Si DA, merita acest efort in totalitate. E munca ta si-ti va fi rasplatita daca o faci constiincioasa. Copiii sunt pana la urma cele mai mari realizari ale noastre. Nu banii, nu cariera, nu masina, nu casa. Acestea sunt decat chestii materiale pe care le faci si apoi satisfactia dispare. Pe cand atunci cand dai nastere, cand cresti si educi un copil este ceva maret. Pentru ca este mereu ceva necunoscut. Cresti odata cu el. Afli mereu lucruri noi. Te dezvolti si ii arati cum este viata, cu toate ca generatia noastra nu  avut atat acces la informatie. Arata-i ce-i frumos si cum poate obtine ce-si doreste. Satisfactia asta tine toata viata ta. Si el va creste frumos si-ti va multumi cand va intelege eforturile pe care le-ai depus sa-l aduci la stadiul asta.

Mamici, iubiti-va copiii, si demonstrati-le ca sunteti o persoana minutata chiar si cand aveti o zi proasta. Aveti rabdare cu ei si petreceti cat mai mult timp cu ei. Acum ca exista posibilitatea sa stati doi ani acasa cu ei, eu zic ca e un pas inainte.

Imi doresc sa fiu cel mai bun exemplu pentru bebelusul meu si sa ne dezvoltam amandoi frumos. M-am schimbat foarte mult de cand am devenit mamica. Si ma bucura aceasta schimbare, chiar daca inseamna trezit din 2 in 2 ore noaptea si rabdare cu caru’. Inainte nu eram si nici nu vroiam sa stiu ce inseamna rabdarea. Ma bucur ca traiesc acest sentiment minunat si ca am posibiliatea sa-l impartasesc cu voi.

  • “O mama buna face cat toti dascalii.”  George Herbert

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments