baby-caucasian-child-daughter-53590-medium

In relatia mea cu bebelusul, am învatat ca, in ceea ce priveste setarea limitelor si a modelului dorit de comportament, mai intai de toate, eu trebuie sa fiu disciplinata. Daca doresti disciplina, arata si manifesta disciplina. Pana nu demult, viata noastra, a tinerilor era pe alocuri si dezordonata, din punct de vedere a orelor de somn si a alimentatiei. Acum insa, nu imi permit sa mananc ceva care stiu ca i-ar face rau copilului meu cand alaptez. Sau am creat o rutina de somn, cel putin seara, chiar daca ma trezeste cand are chef noaptea. Învatarea disciplinei unui copil este absolut vitala si se începe chiar din prima zi. Doar de tine depinde educatia pe care o va primi bebelusul tau. Si pentru ca aceasta rutina sa aiba loc, in prima instanta, e absolut necesar ca mama sa se odihneasca cat mai mult sau cat de mult poate, de preferat, odata cu bebelul. Precizez acest lucru, deoarece el va avea nevoie de tine fericita, sanatoasa si odihnita. O mămica trebuie sa aiba bine grija de ea, pentru a avea grija si mai bine de copilul ei.
Si aici intervine si partenerul de viata. Este posibil sa simta un pic de gelozie si sa se intrebe daca va mai avea parte de atentia ta la fel ca inainte. Si depinde doar de tine cum gestionezi situatia, astfel incat sa-l faci sa inteleaga ca este un adult si copilul trece prin aceasta etapa doar o data in viata si are nevoie de amandoi la capacitate maxima. Daca este inteligent si cu picioarele pe pamant, va intelege. El nu va pune presiune si cu nevoile lui, fiind intelegator si iti va veni in ajutor, asa ca totul sa decurga mai natural si mai putin stresant. Impreuna puteti da un start bun bebelusului vostru, astfel si relatia dintre voi doi va ajunge la maturitate (daca inca nu a ajuns) sau va trece la nivelul urmator.

Nevoile bebelului sunt diferite de la copil la copil. Nu poti aplica exact aceleasi tactici care le-ai vazut la copiii din familie sau prieteni. Fiecare e diferit si trebuie sa fii atenta sa vezi care dintre tactici merg. Zic asta, pentru ca am exemple in familie si am preluat doar ce a mers in cazul bebelusului meu. Aceste tactici si caracteristici nu fac copilul mai rau sau mai bun, in schimb ii definesc personalitatea lui. Obiectivul nostru ca parinte este sa identificam aceste caracteristici si sa ne canalizam sa functioneze in cazul bebelului nostru. Astfel il vom conduce cu grija pe drumul care i se potriveste si caruia poate sa ii faca fata.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

 

Facebook Comments