pexels-photo-220563

Bebelusul tau va fi mai dornic sa invete atunci cand descopera o noua lume. Va invata totul mai repede, mai usor, si bineinteles mult mai amuzant daca ii oferi lucrurile care i se potrivesc.

Bebelusii cu un temperament mai agitat si care mereu cer cate ceva doresc mai multa atentie, iar mamicile se straduiesc sa-i amuze si sa le indeplineasca dorintele. Ei pot deveni cei mai buni studenti daca primesc ajutorul si incurajarea corecta in primii ani de viata.

Bebelusii linistiti nu au parte de aceeasi atentie din partea mamicilor pentru ca nu o cer. In acest caz, mamicile nu trebuie sa-i neglijeze, ci sa le dea incurajarea si stimularea potrivita pentru a scoate ce e mai bun din ei.

Poate ai inceput sa crezi ca bebelusul ar trebui sa fie mai independent acum. Asta pentru ca ai observat ca este atent la tot ce-l inconjoara, la jucarii, la manutele si piciorusele lui, si inca ii place sa stea intins pe spate cu tine aproape.

Cand incepi sa-l vezi mai independent si deja poate sa stea in fundulet poti incepe sa folosesti tarcul. Este un loc foarte bun unde poti agata jucarii. Jucarii care sa-i fie usor sa ajunga la ele si sa le poata lovi cu “puterea” lui mare. Sau jucarii pe care sa le priveasca cum se misca stanga-dreapta, inainte-inapoi.

Lasa-l sa se amuze cu jucariile respective pana se plictiseste. Apoi schimba-le cu altele. Nu i le da pe toate odata pentru ca nu se poate juca cu toate deodata. Cu ajutorul tau, bebelusul se poate amuza singur cam aproximativ 15 minute, dupa care doreste sa aiba alte activitati, cum ar fi: luat in brate, jucat doar cu el prin interactiune, etc.

Sa practici o abilitate noua este amuzant, dar in acelasi timp poate fi si foarte obositor pentru bebelus. Cand oboseste, cred ca obisnuieste sa te atentioneze prin sunete mai ridicate si tipete. Cel mai bine, este sa intrerupi activitatea cand vezi ca nu mai prezinta interes pentru moment acea activitate. Cateodata doreste doar o pauza scurta, dupa care sa-si reia jocul sau activitatea in care era implicat cu mai mult entuziasm ca inainte. Nu-l presa niciodata. Are nevoie de timp pentru a “rumega” toate aceste activitati si abilitati. Incearca mereu sa te ghidezi dupa “raspunsurile” bebelusului.

Jocuri si lucruri de explorat. Desigur ca exista multe jocuri si activitati care l-ar stimula pe bebelus. Incearca sa-i arati cat mai multe obiecte si sa fie cat mai variate si cu texturi diferite. La o varsta frageda, jucariile care ii atarna deasupra patutului sau poate un centru de activitati, ii poate starni atentia foarte usor.

Cel mai des folosite sunt jucariile mobile care canta. Interesul este crescut la aceste jucarii. Chiar si cutiile muzicare cu figurile miscatoarea sunt un deliciu.

Jucariile care vorbesc sau rad atrag atentia foarte mult. Sau pur si simplu, jucatul cu piciorusele si manutele prin miscari bruste sau lovituri. Dar nu uita: jucaria preferata a bebelusului este MAMICA. De tine se bucura cel mai mult si de atentia ta. Si prezenta si implicarea ta nu poate fi inlocuita cu nici o jucarie. Asa ca, distractie placuta!

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments