Bebelusul poate fi răsfățat? Sau mai bine zis: “Am voie sa-l răsfăț?” Sau “Fac bine ca-l răsfăț?”

Desigur ca stii foarte bine frazele: ” Sunt o mulțime de copilasi răsfățați. Doar nu doresti ca bebelusul tau sa devină unul din ei?”

Aici vine si întrebarea: “Daca esti prea atenta la plânsul nou-născutului tau, asta inseamna ca te manipulează?”. Răspunsul la aceasta întrebate este cu siguranța NU.

Prin anii 1914-1916, mămicile erau învățate sa-si îndrume bebelusii demonstrandu-le ca prin plans ei pot obține orice, si în cele din urma, el devine un răsfățat si alintat.

E usor sa te simti manipulata cand bebelusul tau tipa de fiecare data. Dar adu-ti aminte ca la naștere, tu ai fost acea care instant l-a luat in brate si l-a cocoloșit, leganandu-l si balansandu-l ritmic.

Vestea buna este ca e imposibil sa-l răsfeți in primele patru luni de viata. Nu trebuie sa-i ignori plânsul pentru ca acest lucru nu il va face mai independent. Cand brațele tale imbratiseaza si leagănă bebelusul, sau cand il hrănești si ii transmiți prin privirea ta si ii si spui in acelasi timp, ca: “Nu te îngrijora. Eu voi fi mereu aici cand vei avea nevoie”, acestea sunt momente speciale. Acestea sunt aspecte care clădesc încrederea bebelusului in sine si aceasta poate fi baza unei prietenii foarte strânse cu bebelusul pentru tot restul vieții.

Pana la noua luni, nu trebuie sa-ti faci griji ca-l răsfeți. Inainte de toate astea, creșterea încrederii in el este de o suta de ori mai importantă decat sa-l împingi sa fie independent asa timpuriu.

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments