pexels-photo-26095-medium

Multi părinți afirma ca atunci cand au încercat sa-si infese bebelusul a fost un total dezastru. Bebelusul se lupta, părinții transpira. Înfășatul confortabil este cheia zilelor liniștite si a noptilor odihnitoare.

Foarte important: primele 10 dați cand practici infasatul, incearca sa o faci cand este calm sau aproape adormit, nu cand e agitat.

De ce infasatul merge atat de bine. Mai jos, 3 cai sa reduci agitația:

  1. Atingerea dulce a îngrășatului. Pielea este cel mai mare organ al corpului si atingerea este calmanta. Pentru bebeluși, atingerea este o senzație foarte placuta, este ca si cum l-ai hrăni cu laptic. Înfășatul este similar cu purtarea intr-un sling sau îmbrățisarea. Avantajul cel mare este ca ii învelește corpul cu mângâieri fine si il linișteste pentru ore bune atunci cand nu poate fi in brațele tale.
  2. Înfășatul previne scapatul de sub control. Asta il previne sa nu se rănească sau sa se zgârie singur, prin urmare, poate bebelusul deveni si mai suparat. Inainte de a se naste, bebelusul tau este ținut in uter cu mâinile strânse. Nu observi ca se calmează cand il tii in brate aproape de caldura corpului tau?
  3. Înfășatul ajuta bebelusul sa fie atent la senzația de calmare. Plânsul il face sa aibă impresia ca are capul plin cu sunete de preventie foarte puternice. Fiecare smuncitura si tresărire ii mai setează o alarma bebelusului. Înfășatul reduce distragerea de la aceste reflexe si reacții. Ii ofera un raspuns ca mămica se ocupa acum.

Vei vedea in prima faza, bebelusul se va împotrivi, va plânge, va tipa. Tu te vei gândi ca el urăște acest lucru si vei fi tentată sa renunți la el. Pentru ca te gandesti ca îsi dorește mânuțele libere asa cum iti doresti si tu.

Multi părinți au confirmat ca dupa cateva saptamâni infășatul este foarte plăcut pentru bebelus.

Facebook Comments