Importanta sunetului “shhh”

In viata adulților, “shhhhhh” are o semnificație nepoliticoasă  si anume “taci!”. Bebelușilor cand le spui “shhhhh” este ca o salutare pe care toti o iubesc si o adora.

Uite aici, cum sa faci parte din clubul părinților din lumea întreaga care folosesc acest “shhhhh”:

  1. Cand bebelusul tau e suparat sau plânge, stai cu gura ta lânga urechiușa bebelusului.
  2. Începe sa scoti acest sunet “shhhhh”, dar foarte încet.
  3. Creste volumul acestui sunet pana se potrivește cu cat de tare plânge bebe. Daca volumul este prea încet, bebelusul poate sa nu te audă pentru ca tipa prea tare.
  4. Important, sa calmezi un bebelus este ca un dans, dar bebelusul tau conduce mereu. Cand se linisteste poti sa slăbești mai încet intensitatea acestui sunet.

Sa calmezi bebelusul cu acest sunet nu este finele job-ului tau. Ce il poate liniști in continuare este gălăgia albă si cantece de leagăn.

In burtica, bebelusul a avut serenade 24/7 timp de 9 luni. El așteaptă din partea ta aceleași sunete sa le audă sau macar cat de cat similare.

Aceasta metoda o folosim cam toate mămicile. La unii bebeluși merge din prima, la alții dupa cateva încercări, iar alții nu se calmează niciodată. Este important sa incerci sa folosești pentru început metodele mai simple sa-l ajuti sa se relaxeze. Daca il iei mereu in brate, va fi foarte greu sa il liniștești cand sta întins.

Încearcă sa folosești gălăgia albă (sunetul aspiratorului sau a masinii de spalat) pentru a-l adormi chiar si atunci cand bebelusul nu este agitat. Se va odihni mai bine. Nu folosi aceste sunete in exces, toată ziua, pentru ca bebelusul trebuie sa audă si alte lucruri noi, cum ar fi convorbiri, muzica si altele. Atunci cand folosești gălăgia albă încearcă sa aibă un sonor mic, la minim.

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments