stk204157rke

Daca ai luat decizia sa alaptezi, inseamna ca te gandesti la ce e mai bun pentru copilul tau. Chiar daca alimentatia cu biberonul este mai convenabila, nu se poate compara cu beneficiile alaptatului la san.

Alaptatul la san este atat de natural si prin acest lucru se creaza o legatura si mai stransa cu bebelusul. Nu conteaza cat de mici sunt sanii, ei vor fi capabili sa produca suficient lapte. As dori sa evidentiez ca o mama trebuie sa se simta mandra pentru ca poate alapta si astfel contribui la dezvoltarea armonioasa a copilului ei. Exista un mare avantaj cu copiii alaptati la san si anume ca se imbolnavesc mult mai greu, decat cei hraniti cu biberonul. Si asta datorita imunitatii pe care o capata in urma alaptatului. Studiile arata ca ei sufera mai putin de cazuri de infectii pulmonare, rubeola sau gastro.

Orice medic iti poate confirma si sfatui ca laptele din primele zile (colostrum) este esential pentru copilul tau pentru ca este plin de proteine si bebelelul se afla sub protectia anticorpilor materni. Am zis ca indiferent cat de greu  va fi momentul cu alaptarea, voi face tot posibilul sa nu renunt. Intr-adevar este foarte dureros, greu si ai nevoie sa te inarmezi cu multa rabdare, dar pentru ca doresc tot ce-i mai bun pentru copilul meu, am spus ca voi trece si peste aceasta durere.

Tocmai pentru ca sunt multe mamici care renunta la alaptat din diverse motive, as dori sa-ti ofer niste trucuri care m-au ajutat pe mine sa trec peste momentul asta cu brio:

  1. Alaptatul ajuta corpul tau sa se refaca mult mai repede. Adevarul este ca am slabit imediat dupa nastere fara sa mai fac nimic in plus. Se ard foarte multe calorii cand alaptezi. Poti considera ca te-ai apucat de sala.
  2. Prin alaptat se reduc riscurile cancerului la san. Asta ar trebui sa fie un motiv in plus sa te determine sa faci acest lucru.
  3. Nu fi egoista. Alaptatul, cum spuneam mai sus, este tot ce poate sa primeasca copilul mai bun pentru cresterea lui armonioasa. Nu-i lua acest drept.
  4. Lanolina. Cumpara-ti acest produs din farmacie si foloseste-l dupa fiecare masa a micutulu pentru a ameliora durerile provocate de alaptat.
  5. Rabda o luna. Cam acesta este termenul  pentru a te acomoda cu alaptatul si a uita de dureri.
  6. Copilul trebuie sa goleasca ambii sani. Daca a supt de la sanul drept, la urmatoarea masa incearca sa ii dai sa goleasca sanul stang.
  7. Foloseste tampoane pentru sani. Eu le gasesc foarte utile si ma scapa de griji inutile.
  8. Foloseste o pompa de san. Indiferent daca e pompa manuala sau electrica, pentru a evita durerile si eventualele probleme.

Cred ca ar mai fi de adaugat, dar din punctul meu de vedere astea sunt cele mai importante aspecte si stiu ca ai puterea sa treci peste acest moment cu succes.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

 

Facebook Comments