P10103833

Atata timp cat copilul este cu tine acasa, ii poti controla dieta si tot ce mananca. Dar vine un moment cand doresti sa-l dai la cresa sau gradinita din diverse motive. Bineinteles, ca vei dori sa ai toata situatia sub control si sa te asiguri ca toate asteptarile tale privind dieta copilului sunt indeplinite si respectate. In zilele noastre alimentatia pentru copii este atent supravegheata si ai ocazia sa-ti alegi grupul unde doresti sa-l inscrii astfel incat sa fii multumita de alimentatia oferita la locul respectiv. Ingrijirea copiilor este atat de variata precum sunt si copiii. Un interviu atent si studierea locului respectiv te va ajuta sa iti faci o idee mai buna si sa vezi daca se pliaza nevoilor alimentare ale copilului tau.

  • Documenteaza-te mai intai, pe cat de mult posibil, asupra locului respectiv inainte de a verifica facilitatile.
  • Nu-ti fie teama sa pui intrebari si sa vizitezi bucataria.
  • Inainte de a le povesti despre obiceiurile alimentare si dieta copilului tau, intreaba ce mancare au parte micutii in mod normal si general. Intreaba despre atitudinea lor fata de mancarea sanatoasa si daca este nevoie despre abilitatea lor de a tine pasul cu dieta copilului tau (de exemplu, pentru copiii cu alergii la anumite alimente, sau vegetarienii, sau diete care respecta anumite traditii, etc).
  • Daca te-ai hotarat sa ii pregatesti pachetel, discuta pentru a descuraja schimbul de mancare intre copii, daca te deranjeaza acest fapt (mai ales, pentru copiii care au anumite alergii la alimente).
  • Daca este nevoie, ofera-le instructiuni inscrise. De exemplu, daca copilul tau este vegetarian, vei dori sa le dai cu lista cu alimentele interzise. Trebuie sa le explici aceste lucruri.
  • Furnizeaza-le o lista cu sugestii pozitive care sunt usor de preparat si nu au un cost prea mare. Acest lucru este relevant daca consideri ca mancarea oferita nu este cea potrivita tuturor copiilor. Ofera-le sugestii usoare. Poate fi atat de simplu, incat poti sa le sugerezi sa-i dea copilului un iaurt natural si cateva feliute dintr-un fruct pentru a-i intensifica valoarea nutritionala a alimentatiei si apa in loc de alte bauturi.
  • Ocazional, cei care iti ingrijesc copilul (cresa/gradinita sau bona) pot sa sara cu vederea peste anumite reguli puse de tine referitor la alimentatia copilului. Sau pot chiar sa nu ia in serios dorintele tale si sa nu transmita informatia corecta celorlalti ingrijitori. In mare parte, asta nu va face nici un rau, decat daca copilul face vreo alergie periculoasa. Au fost cazuri cand ingrjitorii nu au inteles importanta particularitatiii alimentelor si i-au pus sanatatea in pericol.

De aceea, conteaza foarte mult cum alegi locul unde copilul tau va fi ingrijit pentru a nu risca¬†absolut nimic cu privire la sanatatea copilului. Nu este vorba de pretentii sau cum li se mai zice “fite”. Este doar dorinta unei mame sa-si creasca puiul sanatos.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments