a-new-mom-survival-kit-new-mom

Nu-ti face griji! Vei supravetui si bebelusul tau te va ghida cum sa faci acest lucru. Mai jos, iata care e ghidul de supraviețuire care te ajuta sa treci peste toate momentele dificile:

 1. Tine cont si de tine. Stii foarte bine sintagma: “Bebelusul meu stoarce tot din mine si nu mai am deloc timp pentru mine”. Trebuie sa gasesti! Pentru ca el are nevoie de tine mereu si e normal sa pui nevoile lui pe primul plan. Fa-ti o lista cu lucrurile de care ai nevoie pentru a fi in forma. Fa-le prioritare! Vei fi uimita ca unele dintre ele se întâlnesc cu nevoile bebelusului.
 2. Somnul – o prioritate. Cand bebelusul tau doarme, dormi si tu. Cand el ațipește, fa-o si tu. Este tentant sa te apuci si sa faci tot felul de chestii. Dar nu. In felul asta, ai grija de sănătatea ta.
 3. Fii pozitivă. Sunt momente cand ai tot felul de gânduri de la oboseala. Incearca sa gandesti pozitiv si sa intorci lucrurile in favoarea ta. Astfel, vei gasi partea plină a paharului. Daca e mâncăcios si te extenueaza, spune: ” Ma bucur ca e atat de mâncăcios si agitat si vioi, unele mame au dificultăți in alăptarea bebelusului” sau ” Sunt fericita ca dorește sa petreacă atat de mult timp cu mine”.
 4. Fii răbdătoare. Stiu ca ai si tu limitele tale. Dar daca te enervezi si gesticulezi sau vociferezi, nu vei avea nimic de castigat. Vei face mai rau. Fii răbdătoare si astfel, vei da dovada si de maturitate.
 5. Realizează ca bebelusul tau este unic. Chiar daca mai ai alți copii, bebelusul nou-născut poate avea alta personalitate. Asa ca nu-l mai compara cu alți copii.
 6. Ieși la plimbare. Acasa pentru un bebelus este unde se afla si mămica lui. Aerul curat din parc ii va face foarte bine si il va ajuta sa si doarmă mai bine.
 7. Accepta ajutor. Alege cu grija cine te poate ajuta. Asta te va ajuta sa ai si tu un moment de respiro si sa-si conservi energia pentru alte momente.
 8. Previzionează. Incearca sa anticipezi nevoile bebelusului tau si evita pe cat de mult posibil situațiile neplăcute si conflictuale. Daca stii ca bebelusul tau este agitat mai mult intr-o parte a zilei, evita sa ieși cu el in acea perioada.
 9. Incearca sa te pui in locul bebelusului. Incearca sa vezi prin ochii lui si vezi daca iti dai seama de ce plânge sau ce il supara. Aceasta abordare il va necăji mai putin pe bebelusul tau si nu va fi asa stresant pentru tine.
 10. Nu este vina ta. Bebelusul tau este asa cum este el: agitat, năstrușnic, plângăcioș, cu multe nevoi. Iar tu esti asa cum esti. Cheia este sa îmbini si sa împletesti personalitățile voastre, decat sa fiti in opoziție mereu.
 11. Studiază-ti bebelusul. Trebuie sa devii “experta”asupra bebelusului tau. Nimeni altcineva nu va fi. Tu il vei cunoaște cel mai bine si il vei ajuta sa se dezvolte frumos. Nu exista părinți experți, dar părinți cu experiența. 🙂
 12. Fa fata criticilor. Multe persoane iti pot spune ca tu l-ai învățat asa sau din cauza i s-a creat nevoia respectiva. Incearca sa nu te mai plângi si astfel vei evita si criticile. Te vei proteja de critici inutile si-ti vei proteja si copilul mai mult.

Cu cat va creste mai mult, vei deveni mai încrezătoare cu privire la valoarea intuiției. Este un proces migălos si încet, care este bazat pe sute de momente petrecute impreuna. Cand vei simti ca esti conectata cu bebelusul tau, vei simti ca te poti baza si avea încredere in tine. Ai încredere in tine si in educația ta asupra lui. Acesta va fi ghidul tau de supraviețuire.

Facebook Comments