240_f_123407202_e0iikf07wwnw2pwvgbti8nz0qljfbcnf

Frica de a avea copii

In tot mai multe cazuri, femeile asteapta sa faca 30 de ani sa se simtă pregatite sa faca un bebelus. Am inteles ca asa e la moda acum. Ma intreb care va fi moda peste inca ceva ani… Oare se va ajunge la 40 sau va mai scadea spre 20?

De cealalta parte a paravanului sunt mamicile cu copii. Ele pur si simplu sunt acolo si-si exercita rolul de mamica. Nu ai cum sa intelegi ce fac ele pana nu ajungi in postura lor. Pana atunci doar le privesti si te dai cu parerea.

Ca femei presupunem ca intr-o buna zi vom avea copii, dar ramanem la stadiul asta. Nu ajungi sa te gandesti si ce ar implica acest lucru.

De ce credeti voi ca se intarzie atat? Oare o fi din cauza carierei? Sau de frica ca se termina era cand te numesti “fata” si devii “femeie” sau “mamica”?

Prin cariera nu ma refer doar sa-ti primesti salariul. Si multe mentalitati sunt in felul urmator: “Nu pot ramane insarcinata pana nu ajung undeva sau pana nu devin cineva, pana stiu cine sunt cu adevarat”.

Aceste lucruri sunt importante. Se intampla, dar daca gandim asa, mereu cu intarziere. Si atunci, cu greu ii oprim pe cei din jur sa nu ne dea sfaturi. Nu mai zic,cele care avem bunicute. Mereu ne interogheaza aceeasi intrebare: “Da tu mama ce astepti? Cand te mariti si faci copii? Ca deja esti fata batrana”. Si cumva te-ai cam saturat de aceasta intrebare. Si mereu te intrebi cu ce subiect sa schimbi aceasta intrebare si cum sa o faci sa uite sa te intrebe tocmai acest lucru.

Mai exista un dubiu. Nu stiu cum va fi viata ta de dupa acest paravan. Si te gandesti daca va fi mai buna sau mult mai dificila.

Le vad intrebandu-se: “Ma iubeste sau il iubesc?”, “Va trebui sa ma las de fumat?”, “Dar ce voi face cu jobul?”, “Bebelusii plang tot timpul?”. Sau exclamand: “Nu vreau sa fiu grasa din hipermarket care umple cosul cu de toate si tot e nemultumita ca nu are loc unde sa le puna si ca mai are de luat!”

Eu am fost atat de incantata cand l-am nascut pe bebe, incat aceste intrebari au fost inutile si nu au reprezentat nici un fel de teama. Si in sinea mea, am zis, in prima instanta: “Fa tot ce-ti doreste inima!”. Copiii sunt un bine absolut si deci: “Infiaza!” sau “Grabeste-te si fa-l!”

Dar cu toate aceste sfaturi, multe dintre femei sunt interesate mai mult de partea si iubirea sexuala decat de partea maternala. Ele isi doresc mai mult un barbat sa le iubeasca, decat sa aiba copii. Sau cel putin asta si-au dorit in prima instanta. Totusi este bine de mentionat si sa tii minte ca intr-o lume, cum este cea de azi, cand barbatii vin si pleaca, copiii ne raman. In cele din urma, ei vor reprezenta dragostea noastra eterna si vor tine legatura cu noi pana la sfarsitul vietii noastre. Si in plus, vei considera ca nu ai trait degeaba. Vorba unui intelept: “Un om de-a lungul vietii trebuie sa-si faca o casa, sa o umple cu copii, sa construiasca o fantana si sa sadeasca un pom!” Tu cat la suta ai completat din acest grafic? 🙂

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments