b21g_white_brocade

Expunerea la soare trebuie evitata pe cat de mult posibil si bebelusul trebuie tinut la umbra. Pielea bebelusului este foarte sensibila si se arde la fel de usor. Cand iesi cu bebelusul la aer, trebuie sa-i protejezi pielea cu hainute potrivite si sapculite.

Sunt speciale lotiuni care ii protejeaza pielea bebelusului. Exista lotiuni care sunt recomandate bebelusilor sub 6 luni si exista lotiuni pentru cei mai mari de 6 luni.

Bebelusii sub 6 luni nu trebuie tinuti deloc sub razele soarelui. Cum spuneam are nevoie de haine sa-i protejeze pielea si palariuta sau sapca cu bor. Se recomanda si folosirea ochelarilor de soare. Eu personal nu am folosit. Dermatologii recomanda folosirea unei lotiuni pentru protectie solara. Cremele care le alegeti sunt recomandate sa contina 100% oxid de zinc sau dioxid de titaniu. Astea actioneaza ca o bariera fizica, spre deosebire de celelalte care actioneaza ca o bariera chimica. Bebelusii sub 6 luni nu transpira foarte mult, dar daca sunt expusi la soare, se vor incalzi exagerat de repede.

Bebelusii mai mari de 6 luni este recomandata expunerea la soare, dar trebuie evitate orele de varf, intre 10:00 si 16:00. Pe timpul racoros nu se tine cont de acest timp. Lotiunile care se recomanda sunt cele cu factor de protectie 30 sau chiar mai mare.

Pentru evitarea iritatiei pielii si a ochilor, se recomanda folosirea si utilizarea lotiunilor care contin filtre anorganice.

In schimb, nu se recomanda combinarea lotiunilor de protectie solara cu lotiunile pentru indepartarea insectelor. Lotiunea de protectie solara trebuie aplicata in mod repetat, iar cealalta pentru insecte se aplica o singura data.

Crema sau lotiunea de protectie solara, mai intai de toate, se aplica in strat generos, iar apoi din 2 in 2 ore sau chiar mai des, daca bebelusul intra in apa sau transpira.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments