Teething-toys-can-help-soothe-your-babys-aching-gums1

Dintisorii reprezinta un capitol mult asteptat de parinti, dar in acelasi timp, si de bebelusi. Chiar daca el vine cu dureri sau disconfort, este ceva normal in viata bebelusului si cu ajutorul tau va trece bine peste toate smiorcaielile.

Primul dintisor la bebelus. Se poate intampla oricand in primul lui an de viata. De obicei, dintisorii incep sa iasa in jurul varstei de 6 luni.

Odata cu dintisorii apare si durerea si disconfortul. Pentru a-i mai atenua disconfortul, poti procura inele gingivale sau alte jucarii care sunt dintr-un cauciuc mai tare.

Acest disconfort iti va tulbura si noptile daca pana acum bebelusul reusise sa-si faca un program cat de cat. Durerea si febra sunt normale atunci cand ies dintisorii. Iar pentru a-i administra un medicament, consulta medicul inainte.

Daca bebelusul tau are deja un dintisor, cred ca ai primit recomandari sa-i cumperi o periuta de dinti. Nu conteaza ca e doar un dintisor sau mai multi. Ei trebuie curatati pentru a evita aparitia bacteriilor in gurita bebelusului.

Cum protejezi dintii bebelusului. 

 1. Evita sa-i dai bebelusului alimente dulci sau care contin mult zahar
 2. Limiteaza fructele uscate
 3. Limiteaza bauturile bebelusului la apa si lapte
 4. Ia cu tine bebelusul cand te duci la controlul de rutina la dentist pentru a-l familiariza si a-l scapa de sentimentul de frica. Cand vorbesti de dentist, fa-o cu entuziasm si in mod pozitiv.

La inceput daca e un dintisor sau doi, poti sa-i dai bebelusului sa se joace cu periuta de dinti. Insa dupa ce apar mai multi, acestia vor trebui curatati cu regularitate si rigurozitate de tine.

Curatarea trebuie facuta cu pasta de dinti pentru copii. Cea pentru adulti nu este potrivita pentru ca cei mici inca nu stiu sa scuipe si este daunatoare s-o inghita mereu.

Bebelusii sunt fascinati de curatarea dintisorilor. Da-i periuta lui si impreuna va puteti curata dintii uitandu-va unul la celalalt. Bebelusii iubesc sa copieze. Lasa-l sa puna mana pe periuta ta sa creada ca participa si el la acest proces.

Cum iti dai seama ca-i ies dintisorii. Fii atenta sa nu confuzi o adevarata boala cu simptomele aparitiei dintisorilor. Daca bebelusul tau are dureri, febra, diaree sau alte simptome, este recomandat sa vizitezi un medic inainte de a-i da orice medicament. Cele expuse mai jos, sunt semne clare ca bebelusului ii apar dintisorii:

 • Salivarea excesiva. Bebelusul saliveaza mai mult ca de obicei.
 • Este stresat si iritat. Durerea il poate face pe bebelus mai nervos ca de obicei.
 • Roade orice. Bebelusul duce orice la gurita si roade incontinuu. Ar fi in stare sa te manance si pe tine in aceste momente. Un inel gingival ii poate atenua durerea.
 • Gingii umflate. Gingiile pot arata umflate si rosii.
 • Obraji imbujorati. Bebelusul poate avea in aceasta perioada un obraz rosu sau ambii.
 • Febra. O temperatura usor ridicata este normala atunci cand bebelusului ii ies dintisorii. Temperatura creste mai mult seara.
 • Diaree. Unii bebelusi au diaree si iritatii la fundulet in aceasta perioada.
 • Probleme cu somnul. Bebelusul se poate trezi noapte de mai multe ori decat o face de obicei.

240_F_99844395_Avd1AgZojaqMJzCEQy1ekeD4WdtDtjdu

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments