240_f_111655909_sehzcuu2eor32jpd64dogkypu2w3ceau

Dezvoltarea strategiei de noapte pentru tine si bebelus

Este binevenita o strategie pentru a face fata mai bine oboselii si noptilor pierdute. Incearca sa discuti acest aspect cu partenerul tau si vezi ce parere are. Astfel va puteti imparti sarcinile si sa decideti fiecare ce are de facut.

Dar in unele cazuri trebuie sa fii realista. Taticii sau multi dintre ei, nu au de gand sau nici nu vor sa se gandeasca sa se trezeasca in toiul noptii si sa plimbe sau sa hraneasca bebelusul, in conditiile in care el trebuie sa se trezeasca a doua zi de dimineata si sa plece la munca. Indiferent de ce strategie iti planuiesti, oricum trebuie sa fii flexibila. Taticul sau ajutorul pe care il ai, iti poate fi de folos cu bebelusul in unele din cazurile urmatoare:

  • Daca il hranesti cu biberonul, i-l poti pregati si sa il dai partenerului tau sa-l hraneasca pe bebelus, inainte de a culca bebelusul seara. Astfel poti castiga o ora de somn sau de odihna. Pentru a adormi mai bine, laptele cu scortisoara te ajuta sa ai un somn mai linistit.
  • Sa-l legene sau sa-l plimbe atunci cand este bolnav sau cand nu poate sta locului dupa ce este hranit. Ei cauta joaca.
  • Sa aibă grija de bebelus la primele ore ale diminetii inainte de a se duce la munca. Macar o ora in plus. Nici nu ai idee cat inseamna. Te vei simti ca noua si nici cearcanele nu o sa mai atarne pana la genunchi.
  • Daca este posibil, sa aiba grija de bebelus si seara devreme. De exemplu, inainte de baita. In felul acesta, iti ofera o pauza.

Multi dintre taticii noi aleg sa doarma in camere separate sau pe canapea. Pe termen scurt, acest lucru va poate ajuta pe amandoi – partenerul tau se odihneste foarte bine neintrerut, ceea ce il poate face sa-ti ofere o mana de ajutor cand ai mai mare nevoie, iar tu te poti intinde mai bine, stiind ca tot patul este al tau. Dar sa fie ceva pe termen scurt, nu lungi aceasta foarte mult sa nu va afecteze relatia.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments