baby-1737161_640

Dupa un anumit timp, bebelusul va trebui sa uite de alaptat. Asta pentru ca bebelusul deja e suficient de mare si acum urmeaza urmatorul pas. Mai intai vei folosi biberonul, iar dupa vei trece la cana bebelusului.

Este greu sa renunti la alaptat, deoarece este un act de intimitate intre tine si bebelus. Dar cu multa grija si afectiune, aceasta trecere se va face treptat. Intarcarea nu trebuie sa fie un proces dificil. Trebuie doar sa te asiguri ca si bebelusul este pregatit si trebuie sa faci tot ce tine de tine pentru ca acest proces sa fie cat mai reusit.

Despre  alegerea momentului. Bineinteles ca te intrebi, cand trebuie sa se intample acest lucru. Adevarul este ca nu exista raspuns gresit sau corect la aceasta intrebare. Important este daca exista posibilitatea sa se alapteze pana la un an. Asta e ideal. Pentru ca laptele matern contine substante nutritive car sunt necesare dezvoltarii armonioase si cresterii sistemului imunitar al bebelusului. Iar in final, sa stii ca aceasta decizie iti apartine. Daca tu vrei ca intarcatul sa fie la un an, atunci va fi la un an. Sau daca vrei la  2 ani, atunci o vei face la 2 ani.

Cateodata acest proces este initiat de bebelus si e de dorit sa incepi atunci intarcarea. Totul incepe de la 6 luni, aunci cand in alimentatia bebelusului sunt introduse alimentele solide. Iar cand vor ajunge sa consume o varietate mai mare de alimente si vor putea deja sa bea din cana, ei vor renunta in cele din urma la san.

Decizia cand doriti sa se produca intarcarea va apartine, dar specialistii recomanda nu mai devreme de 4 luni.

Cum vei proceda? Acest proces este in primul rand lent. Se elimina la fiecare doua – trei zile cate o sedinta de alaptare. Astfel, ti se va reduce si lactatia si vei preveni disconfortul unei posibile angorjari (umplere in exces a sanilor cu lapte, datorata de un dezechilibru dintre rezerva de lapte si ceea ce cere bebelusul).

Cele mai importante mese pentru bebelus reprezinta prima masa si ultima. In acele momente el simte ca are nevoie mai mult de confort. Prin urmare, se poate elimina o sedinta de alaptat din timpul zilei. Specialistii recomanda sa se pastreze mesele de seara si noapte ca fiind sedintele de alaptare. Iar in timpul zilei, deja sa fie introduse alimentele mai solide.

Pentru a face acest proces mai usor se recomanda sa se evite spatiile de alaptat si sa se incerce captarea atentiei prin diverse cum ar fi jucariile sau activitati atractive bebelusului. Si cel mai important, fiind un proces greoi si lent, ai rabdare.

Daca intarcarea se va face inainte de un an, in primul rand se va cere sfatul medicului pediatru. Cel mai probabil, iti va sugera sa inlocuiesti laptele matern cu formule imbogatite cu fier. Laptele de vaca nu este recomandat pentru bebelus inaintea implinirii varstei de un an. 

Atunci cand vei folosi pentru prima data biberonul, este recomandat ca bebelusul sa nu fie foarte infometat, deoarece va fi agitat. Si daca exista posibilitatea, sa existe o terta persoana care sa-l hraneasca cu biberonul, pentru ca bebelusul cand te vede el prefera sa suga la san.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

 

Facebook Comments