pexels-photo-294173

Pentru o mamica sa-si vada cum ii creste puiul mic, este cea mai interesanta si recompensata experienta pe care o poate trai. Orice mamica iubeste sa inregistreze si sa sarbatoreasca orice eveniment nou din viata bebelusului, cum ar fi prima data cand sta in fundulet sau prima data cand se rostogoleste.

Unele mamici refuza sa reflecteze asupra faptului ce se intampla de fapt in mintea micutilor de le permite sa invete aceste abilitati noi. Stim ca perceptia bebelusului asupra lumii se schimba dintr-o data, de exemplu, invata sa se joace de-a v-ati ascunselea sau cand recunoaste o voce la telefon. Aceste momente sunt la fel de remarcabile ca atunci cand se rostogoleste prima data sau cand sta in fundulet. Asta este dovada ca acel mic creieras al bebelusului se dezvolta continuu.

Orice parinte descopera mai devreme sau mai tarziu ca primele 20 luni de viata ale bebelusului reprezinta un drum cu multe hopuri. Cateodata viata cu un bebelus poate o fi o experienta cu foarte multe incercari. Plansul inexplicabil sau perioadele cu colici te pot duce la disperare. Este surprinzator cand te gandesti la numarul schimbarilor pe care trebuie sa le faca un bebelus pe parcursul primelor 20 luni. Sa cresti este un lucru greu!

Toti bebelusii trec prin faza de acomodare. Poate unii mai devreme cu o saptamana – doua, iar altii mai tarziu cu aceeasi perioada. Este normal in ambele cazuri. Fiecare schimbare in viata bebelusului ii face cunostinta cu o noua perceptie asupra lumii, ceea ce duce la dezvoltarea unui nou set de abilitati potrivite mediului inconjurator.

Incepand din saptamana a 8-a, te vei convinge ca bebelusul tau va manifesta mai mult interes fata de obiectele din jur.

De multe ori, mamicile se intreaba daca bebelusul nu este bolnav atunci cand este dificil de inteles si are prea multe cereri. Se simte o contrariere din cauza agitatiei bebelusului.

Pentru bebelus toate schimbarile vin cu socuri. Iti pot da un exemplu. Imagineaza-ti ca te trezesti pe o alta planeta unde totul este diferit fata de cea pe care o stiai inainte. Ce vei face?

Cu siguranta nu vei dori sa mananci in liniste si sa tragi un pui de somn relaxata. La fel este si bebelusul tau. Dureaza ceva timp pana te acomodezi.

Tot ce doreste bebelusul in prima instanta este sa se simta in siguranta. Iar fiecare salt de dezvoltare este diferit fata de precedentul, iar asta face mai provocatoare aventura voastra in doi. Si este incantat, si speriat in acelasi timp de descoperirile zilnice care le face. Unele abilitati sunt complet noi pentru ele, altele reprezinta o imbunatatire la cele dinainte.

Fiecare bebelus este unic in felul lui. Este unic prin preferintele lui, temperament, caracteristici fizice, iar astea il vor face sa aleaga lucrurile in viata lui. Si aici vine partea cea mai interesanta.

Tu esti persoana pe care bebelusul o cunoaste cel mai bine. Are incredere in tine si il cunosti mai bine ca oricine altcineva. Ca mamica, ii poti oferi lucrurile de care are nevoie si le poate face fata. Daca incerci sa raspunzi pozitiv la ce are nevoie bebelusul, el va progresa mai repede. Cu siguranta, bebelusul tau indrageste anumite jocuri, activitati, jucarii, pe care tu nu le gasesti interesante. Iar tu poti indragi alte jocuri si jucarii si acestea sa nu-i trezeasca interes bebelusului. Cu ajutorul tau, acest proces de invatare si joaca va fi mai interesant si provocator. Cand un bebelus invata ceva nou inseamna ca renunta la ceva vechi.

Iar toate astea adunate il fac independent. Si-si va pune in aplicare toate abilitatile invatate. Va mai disparea un pic din presiune si stres. Dar pregateste-te pentru urmatoarea furtuna. Natura nu le permite bebelusilor sa se odihneasca prea mult.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments