pexels-photo-60252-medium

Ca mămica, te astepti cand vei naste sa ai un bebelus care zâmbește si interacționează. Dar surpriza este cand incepe sa plângă, se aude de parca ar sparge gheata.

De ce plang bebelusii asa mult? Am auzit o teorie: pentru ca s-au născut cu 3 luni mai devreme. Trimestrul patru este lipsa.

Toti bebelușilor plang, dar majoritatea parinților au putina sau deloc experiența sa-i liniștească. Sa hrănești un bebelus este relativ usor. Sa calmezi un bebelus, pe de alta parte, este neașteptat de greu. Ca mămica, nu te astepti sa fie dificil sa calmezi un bebelus si in ciuda tuturor poveștilor de groaza despre țipatul bebelusului, iti vei zice ca “nu va fi al tau asa, poate ai noroc”. Si esti socata cand tipa din toate încheieturile si nu stii ce sa-i faci.

De îndată ce bebelusul are atenția noastra, vei dori sa-i înveți plânsul si sa acționezi, in funcție de următoarele:

  • Daca este flamand…hrănește-l
  • Daca este ud…schimba-l
  • Daca-i este frig…îmbracă-l
  • Daca-i este cald…dezbracă-l
  • Daca este singur…ridica-l in sus si plimba-l

Însă, problemele apar cand niciuna din metodele de mai sus nu merge. Atunci incepi sa te intrebi daca bebelusul tau suferă sau te urăște, sau poate se simte abandonat, sau iti mai spui ca esti o mama rea.

In zilele noastre, mămicile sunt mult mai educate decat toate generațiile, dar cand vine vorba de bebelus, parca se simt neputincioase. Sunt o mulțime de clinici care se ocupa cu problema cu alaptatul, dar nu e niciuna referitor plânsul si țipatul bebelusului. Gandeste-te daca o mămica in Africa îndepărtată îsi poate calma bebelusul in mai putin de un minut, atunci fii sigura ca exista o cale sa-ti ajute copilul si din cultura noastra sa se calmeze.

Facebook Comments