Hyperactive-Child

Fiecare mamica isi doreste un copil calm care sa aiba un nivel de energie ridicat. Adevarul este ca micutii au suisuri si coborasuri (momente de agitatie maxima si momente aproape fara energie) in ceea ce priveste energia de-a lungul zilei. Acest lucru este perfect normal in majoritatea cazurilor.

Somnul si rutina. Copiii raspund bine la un program de somn stabilit si rutina in general. Este normal ca din cand in cand sa nu se supuna acestei rutine, mai ales daca calatoresti sau are loc vreun eveniment la care luati parte impreuna. Cand copilul este obosit el devine agitat si cred ca deja ai ajuns sa-l cunosti pentru a-ti da seama daca ii este somn sau nu. Copiii nu stiu cum sa spuna ca sunt obositi. De aceea noi, mamicile trebuie sa ne dam seama si sa cautam indiciile.

Unele studii au aratat ca hiperactivitatea este cel mai des rezolvata cu program de somn bine stabilit. Copiii au nevoie de mai mult somn fata de parinti. Rezervele copiilor de energie sunt necesare pentru a-i ajuta sa creasca.

Plimbarile in aer liber. Copiii cu un nivel de energie foarte ridicat (si nu numai ei) pentru a-i scoate din starea de agitatie, adesea este necesar sa-i scoti afara sa ia aer. Daca copilul sta in casa prea mult timp si devine agitat, tot ce trebuie sa faci este sa-l scoti la aer (eu, personal il scot de 2 ori pe zi, mai ales ca s-a incalzit acum afara). Trebuie sa-l scoti afara chiar daca iti zice ca nu vrea. Aerul curat face minuni in cazul copiilor foarte agitati.

Cheful de dulce. Cel mai intalnit motiv daca un copil este prea agitat sau prea moale, se intampla atunci cand mananca prea mult zahar din diverse produse sau produse care sa contina cafeina. Deci, mare atentie la acestea pentru ca iti ingreunezi singura viata.

Culoarea alimentelor. Un studiu a aratat ca aceasta stare de agitatie poate proveni si de la culoarea artificiala a mancarii, in special produsele dulci de diverse culori.

Anemia. Daca copilul este palid si pare sa nu aiba suficienta energie, este neaparata nevoie sa-l duci la un doctor pentru examinare si sa verifice totodata nivelul de fier din sange. Este o problema foarte des intalnita, chiar de la nastere in multe cazuri in ceea ce priveste nivelul scazut de fier. Benefic este sa incluzi in dieta copilului alimentele care contin fier.  Asta o poti face prin: introducerea o data la 2 saptamani a ficatului in alimentatie si un pahar de suc de portocale pentru a maximiza absorbtia fierului. Nu te apuca sa tratezi singura anemia fara un diagnostic corect. Nu este corect sa-i administezi suplimente de fier daca nu este nevoie si poate nici nu asta este problema. Nu te baza pe instincte cu viata copilului tau.

Indiferent care ar fi cauza, poti rezolva aceste momente de agitatie ale copilului tau. El poate inca nu-ti poate spune in cuvinte, dar iti poate da indicii pe care sa le folosesti si sa nu-ti ridice nici tie nivelul de stres, nici copilului tau. Este normal sa se agite. Bucura-te ca este vioi si agitat. Inseamna ca este sanatos. Iar cu un program bine pus la punct, vei gestiona mai bine aceste momente de agitatie. Si cat mai mult aer. Succes!

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments