pexels-photo-112652-medium

Majoritatea parintilor se plang de comportamentul copiilor lor deoarece sunt prea incapatanati, nu asculta sau se poarta ca animalutele.

Disciplina bebelusului are nevoie si cere o balanța. Atmosfera negativă nu ajuta nici mămica, nici bebelusul. Sunt nevoie de niste reguli si principii pentru a ne disciplina  bebelusul, astfel încât sa fim mândri de educația pe care i-am dat-o.

Disciplina inseamna invatare si training. Asta implica:

  1. Construiește cu copilul tau o relatie buna si specială. Relatie trebuie sa fie apropiată pentru ca asta reprezintă piatra de cotitura in dezvoltarea educației efective.
  2. Arată-i ca-l placi. Copii care simt sa sunt plăcuți au mai multa încredere in ei.
  3. Invata-ti copilul sa-ti respecte autoritatea. Daca te respecta pe tine, ii va respecta si pe cei din jur.
  4. Modelează-i disciplina de sine
  5. Învață-l sa-si controleze emoțiile
  6. Învață-l sa-si dezvolte un sens de responsabilitate.
  7. Învață-l sa ia decizii intelepte
  8. Dezvolta tehnici care încurajează un comportament plăcut
  9. Dezvolta o sensibilitate mutuala intre tine si bebelusul tau. Astfel, ii poti citi imediat starea si invers. Incearca sa vezi prin ochii si sa simti ce simte el.
  10. Arată-i ce tip de comportament agreezi. Copii nu stiu ce se poate si ce nu, tocmai din cauza asta, spune-i pe un ton frumos. Spune-i ca esti multumita atunci cand face un lucru bun si va aprecia atitudinea ta si va dori sa mai repete acțiunea.

Învață cand sa spui NU si cand sa spui Da, chiar daca mai mereu vrei sa aprobi orice vrea si-si dorește bebelusul tau. Trebuie sa cunoască niste limite. Alege metoda potrivită in cazul bebelusului tau si fiind implicată in disciplina si educația lui de timpuriu, vei avea rezultate care te vor face mandra mai târziu.

Facebook Comments