baby-1332207_640.jpg

Bebelusii invata lucruri noi cand se simt pregatiti. Ca parinte, nu exista ceva care te-ar ajuta sa grabesti acest proces. Sa obligi un bebelus sa invete ceva care inca nu se simte pregatit, este frustrant pentru tine si nociv pentru bebelus. In schimb, te poti asigura ca bebelusul tau are un mediu propice pentru a invata cand se simte pregatit. Un mediu pe care sa-l iubeasca, sa-l stimuleze si sa-l incurajeze.

Bebelusii se nasc cu o pofta inexplicabila sa cunoasca si sa exploreze mediul inconjurator. Invatarea asta se produce cel mai bine prin interactiunea umana. Deci, foarte multa dragoste si atentie. De asta are nevoie bebelusul.

Vorbeste direct cu bebelusul tau.

Canta direct bebelusului tau.

Explica-i ce se intampla in jurul lui.

Descrie-i ce faci, chiar si atunci cand ii schimbi scutecul.

Bineinteles, ca bebelusul nu intelege inca cuvintele, dar va alege ce crede el si va interactiona cu tine. Cateodata nici nu e nevoie sa ii dai vreo jucarie, doar uitandu-se la tine, reprezenta o mare fericire pentru el. Pana cand bebelusul va putea sa mearga si sa exploreze, tu va trebui sa-i aduci lumea la picioarele lui. Ofera-i lucruri interesante (jucarii, eventual) care sa le priveasca si sa le atinga. Da-i posibilitatea usor sa miroase, cum ar fi portocala sau un saculet de lavanda, doar sa inceapa initierea pentru a-si da seama ca mai sunt si altfel de mirosuri. Ofera-i posibilitatea sa tina lucruri in mana pe langa traditionalele jucarii, si , de exemplu, un ceas de mana sau un lantisor de pus la gat, pentru a se obisnui cu texturile. Dar supravegheza-l intodeauna. Doar cu jucariile bebelusului poti sa-l lasi de capul lui. De la cateva luni, bebelusul va incepe sa duca totul la gurita, asa ca ai grija ce ii lasi prin preajma. Asta este primul sau mod de a investiga lucrurile din mediul sau inconjurator.

Pentru ca un bebelus sa se dezvolte bine, are nevoie de interactiune umana. Un copil care sta toata ziua intr-un balansoar sau patut, fara ceva interesant la care ar putea sa se uite va deveni plictisit si nemotivat.

Daca ai posibilitatea sa te afli in compania altor mamici cu bebelusi, poti observa cum se dezvolta ceilalti copii si iti poate da idei pentru al tau, astfel incat sa ii oferi educatia optima.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments