ultimate-crying-1563194

Plansul copilasului e facut sa te determine sa raspunzi imediat. El plânge sa fie oprit de tine si te atenționeaza ca are nevoie de ajutorul tau.

La naștere cand plânge bebelusul se spune ca este sanatos. Este un semn dupa care se iau doctorii.

Fii recunoscatoare pentru abilitatea copilului tau ca poate plange. Plânsul il ajuta sa obțină ce dorește. Stiu ca mai bine ar fi fost ca bebelusul sa se nască cu un reflex sa rada, decat cu un reflex sa plângă. Ar fi fost chiar foarte amuzant ca bebelusul la naștere sa rada prima data. Nu se întâmpla acest lucru pentru ca bebelusului ii este mai usor sa plângă decat sa rada. Iar in al doilea rand, plânsul este pentru supraviețuire din primul moment al nașterii, la care mămica reacționează imediat.

Nu lua plânsul ca pe o metoda de manipulare. El plânge din instinct, fără intenție si nici nu știe ca prin acest fel iti trimite mesaje. El se plânge ba ca ii este foame sau poate frig. Si in cele din urma, el observa ca atunci cand plânge, începe sa i se satisfacă nevoile. Aproape de 4 luni, va avea deja format ghidul lui de comunicare prin chițăituri pentru orice nevoie in parte.

Nu te îngrijora ca răspunsul la plâns poate dezvolta obiceiuri rele. Dupa 9 luni, poti acorda mai multa atenție acestui aspect. Dar pana atunci treaba ta este sa clădești încredere intre voi. Sa fii previzibila, sa-i raspunzi cu o voce calda mereu cand plânge. Aceste aspecte il ajuta sa aibă încredere in tine si sa se simtă iubit. Creați un atașament cu el.

Facebook Comments