Cum ii poti imbunatati somnul bebelusului?


Te cred! Vrei sa te odihnesti noaptea. In primele luni de viata ale copilului este un pic imposibil acest lucru. Daca ajunge sa doarmă 5 ore, de la 12:00 la 05:00, poti spune ca te-ai odihnit. Mai bine de atat nu ai cum sa prinzi. Cand va împlini aproape un anisor va dormi 10-12 ore si iti va fi un pic mai usor. Majoritatea bebelusilor se trezesc cel putin o data pe noapte.

Ce poti face tu sa-i îmbunătățești somnul? Daca dupa 3-4 luni bebelusul se trezește inca de cateva ori pe noapte, încearcă sa-ti raspunzi la următoarele întrebări:

Bebelusul tau primește destul aer curat?  Studiile arată ca bebelusii care sunt plimbați la aer curat dupa 14:00 dorm mai bine noaptea.

Bebelusul tau doarme prea mult ziua? Încearcă sa nu-l lasi sa doarmă mai mult de 3 ore ziua, iar somnul usor (atipitul) maxim 30 de minute.

Te ocupi intens si iti stimulezi bebelusul pentru a-l extenua? Bebelusii sunt mai activi dupa amiaza si in debutul serii. Ocupa-te cat mai mult cu el pe timpul zilei, astfel încât seara sa fie obosit.

Bebelusul este hrănit destul? Un bebelus flamand sau care nu se satura nu iti va da pace sa dormi linistita. Ai grija ca bebelusul sa fie satul cand il adormi.

Il culci seara la ora care trebuie? Multi bebeluși le place sa doarmă târziu. Daca doresti sa-i schimbi programul, încearcă sa-l culci cu un sfert de ora mai devreme ca de obicei si vei vedea ca intr-un final va adormi la ora care trebuie.

Este suficient de cald in camera?  Daca in camera nu e temperatura corespunzătoare, bebelusul se va trezi noaptea.

Este prea multa lumina in camera? Încearcă sa ii oferi un cadru mai putin luminat pentru a-i pregăti ochii de somn. Doarme mai bine cand nu este multa lumina.

Sunt așteptările tale prea mari?  Nu te aștepta ca un bebelus sa doarmă mult daca mai ales este hrănit la sân. Laptele matern nu ii tine de foame ca laptele praf, dar nu se compara la beneficii.

Astept mai jos comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments