pexels-photo-medium

Bebelusul nu plânge de la aerul normal înghițit. In schimb, el poate înghiți aer cand este hrănit si din cauza asta poate avea si un reflux cu vărsături.

In continuare, iti propun indicii cum sa-l ajuti sa înghită mai putin aer si sa ragaie mai bine:

  • Hrănește-l din poziție verticala (imaginează-ti cat aer ai înghiți daca bei din poziția culcat)
  • Daca bebelusul tau este un mâncăcios zgomotos, oprește-l mai des pentru a-l ajuta sa ragaie (nu e de-ajuns doar la final si asa va avea si o masa mai placuta)
  • Folosește pentru râgâit o poziție buna: asează-l in poala ta (pe genunchi), bărbia sa se sprijine confortabil in mana care se mulează pe el ca un căuș. Lasa-l sa învețe ulterior singur poziția. Mai exista si poziția sa-l sprijini de umărul tau, dar risti sa aibă reflux direct pe spatele tau. Pana la urma alegi poziția care iti e mai convenabila
  • Gândește-te la stomacelul bebelusului tau ca la un pahar cu apa minerală cu bule. Bule care se sparg de marginea paharului zgomotoase. Pune-l pe genunchi si bate-l usor pe spate in partea de sus doar (intre 10-20 de ori) pentru a scoate gazele.

Pe viitor te sfătuiesc sa eviti mancarurile care baloneaza si sa incerci sa-l masezi pe burtica daca ii place. La fel de eficiente sunt ceaiurile pe care poti sa le bei tu. Eu mi-am facut un mix de ceaiuri in fiecare zi compus din anason, chimen, fenicul, semințe de mărar, mușețel. Nu prea este plăcut feniculul la gust, dar in combinație cu celelalte ceaiuri îsi mai pierde din aroma. Iti recomand sa iei planta-frunze/semințe. Cele pliculețe nu sunt atat de eficiente. Si asa este facut direct de tine si esti sigura ca nu are alti conservanti.

Facebook Comments