pexels-photo-medium

Bebelușii de cele mai multe ori se lupta sa adoarma, iar tu ca mămica te rogi sa se întâmple cat mai repede si mai plăcut pentru el.

Nu te grabi sa-l adormi, pentru ca bebelusii dorm diferit fata de adulti. Sunt modalități sa-ti ajuti atat bebelusul, cat si pe tine sa dormiți suficient:

  • Învață-l sa-si creeze o atitudine sanatoasa pentru somn. Bebelusul poate sa-i fie frica sa adoarmă, pentru ca poate crede ca e separat de tine. Astfel ii poti crea un cadru linistit si intim unde sa se poată relaxa si sa se simtă in siguranța. Nu trebuie sa-l forțezi sa doarmă. Totul trebuie sa vina natural.
  • Arată-i mai multa afecțiune pe timpul zilei. Astfel, vei fi scutita de trezitul noaptea in exces, pentru ca ai investit in drăgălașeala cu el pe timpul zilei, iar seara va fi extenuat.
  • Pregătește-i sa adoarmă unde stii ca se simte bine. Unde ar trebui un bebelus sa adoarmă? In patut in camera lui? Sau cu tine in pat? Răspunsul este: bebelusul trebuie sa doarmă unde familia se simte cel mai bine.
  • Masajul si baia. Astea doua impreuna facute seara il ajuta sa se relaxeze mai bine si sa adoarmă imediat.
  • Alaptatul. Il face sa se liniștească si de cele mai multe ori sa adoarma. El deja a învățat sa asocieze lăpticul cu relaxarea. Incearca sa-l alăptezi inainte sa mergi la culcare, pentru a beneficia de mai multe ore de somn.
  • Ofera-i o alternativa. Nu întodeauna alaptatul este metoda potrivită sa-l liniștească si sa-l adoarma. Cateodata legănatul pe picioare, de exemplu, il poate linisti si relaxa mai bine.
  • Bebelus-barometru.  Lasa-l pe bebelusul tau sa fie cel care face programul in prima instanța, iar dupa il poti modifica usor cu răbdare. El te poate ghida cum vrea sa adoarma si cand. Ai încredere si răbdare.
Facebook Comments