240_f_125179752_v9m0mxhm1tgkino12hqbzxstujwjwlwi
Copiii, un lux in ziua de azi…

Cand zicem copii, ne ducem repede cu gandul la cat de frumos este acest sentiment sa-l traiesti si apoi din nou sa-l retraiesti. Dar apare si o dilema la acest gand. De cati bani am nevoie sa cresc un copil?

De cate ori ai intrat intr-un magazin de copii, iar cand vezi cat costa ceva ce iti place, iti dai seama ca are pretul ca a unui articol pentru un om mare sau chiar mai mult. Si pentru ca ai nevoie, vei cumpara. Nu te mai gandesti la cat si cum e.

Adevarul este ca multe familii se opresc la un copil. Asta dupa ce vad, care sunt cheltuielile la care sunt supuse. Poate in alte state si tari exista mai multe beneficii, dar la noi, in Romania, mai avem de asteptat. E adevarat ca incepand din vara acestui an, 2016, parca lucrurile au inceput sa se mai miste in favoarea mamicilor. Dar mai avem multe la care trebuie sa lucram.

Chiar daca pare simplu la prima vedere, cheltuielile sar cu mult planul care l-ai facut. Si te mai pomenesti ca il mai apuca o raceala sau trebuie dus la doctor din nu stiu ce cauza. Si cand le pui cap la cap se aduna.

Una peste alta, multe dintre noi considera ca trebuie sa fie stabilite la casa lor, sa aiba serviciu bun si masina, iar dupa se pot gandi si la copil. La noi in Romania, pana se intampla sa le ai pe astea trei, cam trec niste ani. Doar daca mami si tati isi permit mai multe, poate te pot ajuta si pe tine. Dar aceste cazuri sunt mai rarute. In alte tari, cu siguranta  ajutorul este mai semnificativ din partea statului si nici nu exista conceptia casa, masina si servici/bani. Acolo lumea obisnuieste sa stea in chirie toata viata. Nici cu asta nu sunt de-acord.

Asa ca, fiecare decide cand e momentul cel mai oportun. Dar ganditi-va, daca e oportun sa fie si de la Dumnezeu. Trebuie gasita o balanta si cand simti, atunci vei face pasul. Insa nu te gandi prea mult, sa nu fie prea tarziu. Pentru ca am o matusa, care este singura si batrana si nu stiu, din pacate, de ce n-a facut acest pas. Cert este ca mi-a confirmat ca singurul ei regret este ca nu a facut un copil. Acum e prea tarziu. Nu are cine s-o viziteze sau s-o caute si s-o sune.

O fi scump sau nu, ceilalti cum se descurca? Asa o sa ne descurcam si noi. Copilul creste si-ti va multumi ca i-ai dat viata. Ai incredere, copiii sunt un lux necesar. Si cum gasesti bani pentru alte sute de prostii, asa vei gasi bani sa-ti cresti si copilul. Totul depinde de tine si de partenerul tau, daca sunteti pregatiti sufleteste.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut acest articol.

Facebook Comments