cute little child joke outdoor with dad

Comportamentul copiilor este un subiect foarte controversat, investigat si discutat. Ne scapa oare de sub control? Ce inseamna un comportament bun si un comportament rau? Sunt “starile” normale si naturale? Cand ne scapa de sub control? Majoritatea copiilor trec prin schimbari de comportament, depinzand de varsta, emotiile lor si expunerea lor la influenta exterioara. Parintii gasesc aceste schimbari provocatoare si e un pic mai multa adrenalina sa tii pasul cu aceasta nebunie.

Tipic si normal, copiii vor experimenta mai multe modele de comportament pentru a vedea care merge si care nu – pentru ei. Copiii testeaza incontinuu granitele pana unde pot merge.

Fiind pregatita sa discuti despre aceast subiect, ramanand ferma in ceea ce priveste valorile principale si intodeauna aratandu-i dragoste, toate problemele de comportament pot fi rezolvate. Copiii nu au abilitatile necesare de adresare care ii afecteaza pe ei si va fi nevoie de multa rabdare. Doar ascultand – ascultat ochi si urechi – punctul lor de vedere, poate deja jumatate de lupta sa fie castigata. Ascultatul nu inseamna sa vii mereu cu argumentele tale apoi.

Se merita sa investighezi efectele nutritiei in comportamentul copilului tau. Pentru sanatatea creierului este nevoie de nutrienti importanti, care vor avea impact asupra comportamentului, starii lui generale, depresiei si anxietatii. O nutritie echilibrata este un jucator bun pentru toate astea.

Consideratii nutritionale. Cativa dintre factorii nutritionali care afecteaza comportamentul, dispozitia, concentrarea si atentia includ urmatoarele:

 • Zaharul din sange. Ai un control asupra dulciurilor, mancarii si sucurilor dulci. Gandeste-te cat de greu iti vine sa te concentrezi dupa o masa mare sau o gustare dulce. Asigura-i mese bazate pe proteine, legume si carbohidrati complexi.
 • Cofeina. Daca ii dai ciocolata multa, va deveni foarte agitat sau alte produse bazate pe cofeina. Vei fi epuizata. Asa ca, ai grija la consumul de cofeina.
 • Aditivii alimentari. Unii copilasi au reactii destul de rele la acestia si sondajele au aratat chiar si copiii care nu sunt alergici sau sensibili pot beneficia de pe urma inlaturarii culorii la dieta lor .
 • Acizii grasi. Daca vorbim de ei acum, nu inseamna ca sunt mai putini importanti. Ca o prioritate, este recomandat uleiul de peste pentru copiii cu serioase probleme de comportament sau de atentie.
 • Hidratarea. Este asa usor sa uiti de apa. Lipsa hidratarii va afecta abilitatea copilului de a se concentra. Recomandarea este intre 6 si 8 pahare pe zi.
 • Proteinele. Proteinele in dieta copilului se pot gasi in germeni de grau, carne de porc, pui, curcan, peste, alte tipuri de carne, branza de vaci, cascaval, soia, brocoli si conopida. Toate acestea contribuie la crearea serotininei, substanta care aduce starea de fericire. Nivelul scazut de serotonina duce la stari de iritatie, depresie, dormit prost si scaderea apetitului. Pentru ca acestea sa fie imbunatatite, este nevoie sa includem in dieta copiilor carbohidratii.

Incurajeaza schimbarile pozitive in scoala copilului tau. Interzicerea sucurilor dulci, dulciurilor si gustarilor nesanatoase si hidratarea cu apa poate ameliora comportamentul copiilor si duce la:

 1. imbunatatirea concentrarii;
 2. comportament mai calm;
 3. imbunatatirea atentiei si reducerea starii de imbolnavire generala;
 4. mai putine conflicte intre copii;
 5. rezultate mai bune la teste si examene.

Alte consideratii importante. Anxietatea este o problema foarte comuna intalnita la copii, mai ales daca se intampla schimbari in familie precum un divort, fratii mai mari sau mutarea resedintei. Copiii pot suferi depresii in asemenea cazuri. Daca vezi ca nu o scoti la capat nici cu depresia, nici cu probleme de comportament, cel mai bine este sa fie consultat un psihilog sau un profesionist in domeniu care sa-l ajute atat pe copil, cat si relatia voastra de cuplu. Pentru ca scumpul copilas este practic produsul familiei si preia atmosfera din familie.

Daca copilul tau are probleme de atentie, foarte important este sa fii atenta la auzul copilului. Un test de auz te poate linisti.

Copiii au nevoie de o rutina de somn. Studiile arata ca somnul neregulat duce la deficitul de atentie. Orice copil care incearca sa se concentreze ziua, pentru a avea un nivel ridicat de concentrare, trebuie sa aiba un somn linistit noaptea.

Daca copilul este nervos, poate insemna ca nu a avut suficient timp pentru a-si arde caloriile si mai are destula energie de epuizat. Timpul petrecut afara la aer este un timp petrecut cu calitate.

Facebook Comments