baby-bath

Baita bebelusului se face in fiecare seara. La inceput va plange ca nu e obisnuit cu apa, dupa vreo 2 saptamâni se obisnuieste, iar mai încolo, va plânge cand il scoti din apa.

Trebuie sa fii relaxata si destinsa cand ii faci baita, pentru ca bebelusul preia starea ta si e important atunci cand imparti acest moment cu bebelusul, sa fie o atmosfera calda ca sa se poata bucura de baita.

Eu am preferat sa ii fac baita seara. Atunci ma linistesc si ii transmit starea mea si lui. Avantajul baii de seara este ca linisteste plansul si il pregăteste in acelasi timp pentru somn. Cu alte  cuvinte, bebelusul regaseste elementul sau preferat – apa, amintindu-i de lichidul amniotic in care inota pana nu demult.
Ca si sfat, nu as recomanda baita bebelușului inainte de masa, pentru ca daca ii este prea foame, va plange si nu se va bucura de acest moment relaxant. Cu o ora dupa masa este perfect.

Foarte important, sa verifici temperatura din baie (22 de grade) si cea a apei (37 de grade). Bebelușului nu trebuie sa-i fie frig cand il dezbraci, dar nici prea cald.

La baita, iti recomand folosirea de produse doar pentru bebelusi, iar dupa baie, la fel, o crema sau un ulei pentru bebelusi. Produsele pentru bebelusi nu contin coloranti sau alte substante.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

 

 

Facebook Comments