240_f_112583534_zgp6fth3ghlr6zzkjpaxqak8ldmxst4rPentru alaptarea bebelusului este bine sa gasesti un loc linistit si recomandarea este sa profiti de momentele de intimitate cu bebelusul. Este bine sa ai langa tine un pahar cu apa deoarece ti se va face sete in cele mai multe din cazuri. De preferat ar fi sa nu butonezi telefonul. In schimb, poti sa butonezi televizorul care e la o distanta mai mare de voi sau cel mai bine ar fi sa citesti sau sa rasfoiesti o carte.

Amandoi trebuie sa fiti relaxati, deci pozitia care pe care ti-o stabilesti sa fie comoda si e de dorit sa se stea cat mai drept. Ai grija si bebelusul sa stea cat mai comod. Bebelusul trebuie sa stea cu fata spre san, iar gura sa ii fie cat mai aproape de mamelon. Trebuie sa te asiguri ca intreg corpul bebelusului este pozitionat inspre tine, iar umerii si coapsele sa formeze o linie dreapta.

Fiecare mamica are o pozitie preferata de alaptat. Testeaza pozitiile de mai jos pentru a vedea care este pozitia ta preferata.

Pozitia culcat.

240_f_121633218_vgc6xrzsmgiykdjgsfklcjmmhuw2ezc0

Pozitia leagan incrucisat.

images

Pozitia minge de fotbal.

240_f_98510489_sandnqqpgaxhcgakdoikxicke63uhe0q

Pozitia leagan.

240_f_78655995_1l1c4nhhjzac4d9ngksb2xm1xnvhgyg8

Indiferent de pozitia alaptarii, bebelusul trebuie sa apuce tot mamelonul. Chiar daca la inceput cand incepe sa suga bebelusul, persista o durere, ea va disparea dupa cateva miscari repetate si nu va fi mai fi atat de intensa. Trebuie sa fii atenta ca nasul bebelusului sa nu fie acoperit.

Daca bebelusii sunt hraniti la san frecventa va fi mai mare decat cei hraniti cu biberonul. Asta pentru ca laptele matern se digera mult mai repede. La nou-nascuti este nevoie de 8-12 mese pe zi, la fiecare 2 sau 3 ore. Cu cat bebelusul consuma mai mult, cu atat sanii tai vor produce mai mult lapte.

In ceea ce priveste durata, daca alaptezi, trebuie sa-l lasi sa manance cat doreste. Iar durata nu e mereu la fel, ea poate sa varieze. Dar in general, masa unui nou-nascut dureaza cam 30 minute. Si foarte important, bebelusul trebuie sa manance din ambii sani la aceeasi masa.

Atunci cand bebelusul cere sa fie alaptat mai des, nu inseamna ca nu primeste destula hrana. Asta reflecta cat de usor digerabil este laptele matern. Daca el este fericit dupa fiecare masa si daca ea in greutate, atunci totul este in regula cu laptele tau.

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

 

 

 

 

Facebook Comments