pexels-photo-medium

Este un sentiment minunat sa aduci pe lume un bebelus. Însă, in perioada de acomodare, te poti confrunta cu tot felul de temeri, iar daca ai răbdare si esti încrezătoare, vei trece peste ele cu brio:

  • Mai mereu apare sentimentul de îndoiala. Te uiti la alte mămici si vezi ca bebelusii lor sunt mai cuminți si calmi si te întrebi daca tu faci ceva greșit. Nu faci nimic greșit, dar personalitatea si temperamentul copilașului tau e diferită de a altora si nu e nimic rau in asta. Ai nevoie de credința si încredere.
  • Chiar si atunci cand gasesti un stil de parenting care funcționează, te poti simti singura in cercul tau de prieteni. Pai, pentru ca bebelusul tau poate avea alte nevoi. Apare teama de a nu fi judecată sau simti nevoia sa-ti ceri scuze pentru comportamentul bebelusului. Nu este cazul!
  • Te mai poti simti si indignata. Te intrebi de ce tu si de ce copilul tau? Te intrebi de ce alți copii mănâncă si dorm si al tau nu. Trebuie doar sa ai răbdare si sa gandesti pozitiv. Nu te gândi ca ai un copil rau si ca tu esti un părinte rau. Fii mai încrezătoare in copilul tau!
  • Se întâmpla diminețile sa ai starea de încântare si teama in acelasi timp, pentru ca nu stii cum va fi ziua ta, buna sau îngrozitoare, mai ales daca somnul nu a fost îndeajuns. Daca ti se întâmpla asa, ia-o ca pe o experiența si gândește ca vei avea ce sa-i povestești cand va mai creste.
  • Ca mămica, vrei sa-ti controlezi bebelusul, dar de cele mai multe ori, te simti controlată. Tu determini rutina zilnică a bebelusului, cand doarme, cand mănâncă, etc. Dar nu mereu se întâmpla toate dupa acest plan.
  • Dupa multi ani de munca, o cariera cu program full-time, cand vine bebelusul te vei simti legată. Asa este si este un lucru normal. Este un nou stil de viata, la care te vei adapta. Nu-ti face grij!
  • Vei avea momente în care te vei simti si pierdută. Astea se întâmpla pentru ca tu Incerci sa-i oferi, sa-i dai si sa faci totul ca la carte si tot nu e de-ajuns.

Indiferent de temerile care le ai, sa nu-ti fie frica sau jena de cum se manifesta bebelusul tau. O fraza pe care o auzim foarte des este: “Aceasta experiența m-a facut in părinte mai bun si o persoana mai buna”

Facebook Comments