In afara de mancare si caldura, nimic nu este mai important pentru bebelus decat prezenta ta in primele luni de viata si atingerile tale cu multa dragoste si tandrete. Atata timp cat bebelusul experimenteaza mai multe atingeri si contact fizic, dezvoltarea lui nu va intarzia sa evolueze si sa treaca la nivelul urmator, chiar daca nu ai oportunitatea sa te joci cu el prea mult.

Un bebelus iubeste, de obicei, sa stea culcat sau asezat langa tine si sa i se acorde atentie. In acelasi timp, aceasta reprezinta o oportunitate buna pentru bebelus sa invete sa-si controleze corpul si miscarile.

O idee foarte buna este sa-l masezi de cate ori ai ocazia. Este nevoie sa te asiguri ca este suficient de cald in camera, inainte de a incepe masajul. Pune-ti niste ulei de bebelus in mana si incearca sa-l incalzesti. Si cu atingeri fine, maseaza-i usor tot corpul. Aceasta este o cale foarte buna sa-i cresti si sa-i dezvolti obisnuinta cu corpul lui, si in acelasi timp il vor face mai somnolent si pregatit de culcare. De aceea, dupa baita daca ii faci acest masaj, este extraordinar pentru ca se va odihni mai bine si nu va fi atat de marait inainte sa-l adormi.

In primele luni de viata, bebelusul iubeste sa fie ridicat si luat in brate, leganat, mangaiat si pupat. Poate chiar sa se bucure de usoare “batai” sau atingeri pe spate. 

Pentru bebelus nu exista suficient contact fizic. Intodeauna e binevenit si mai mult contact si atingeri fizice. Nu te ingrijora daca atingerile sunt sau nu pe placul bebelusului. Vei intelege foarte repede din reactiile lui ce ii place si ce ii asigura mai mult confort.

Intre timp, bebelusul invata ca are un camin minunat si se bazeaza pe acest lucru pentru ca se poate intoarce ori de cate ori este suparat sau nu-i convine ceva. Iar atingerile fac parte din asta. Ofera-i cat mai multe atingeri pentru a-ti face bebelusul sa se simtă in siguranta si mai iubit. Tu alegi sa fii o mamica extraordinara!

Facebook Comments