Alaptat cu teama. Ti-e frica ca n-ai lapte destul pentru bebe?

mother-breastfeeding-her-baby-little-girl-arms-51524779
Mămicile isi fac foarte multe griji in ceea ce priveste alaptatul. Unele considera ca au prea mult lapte, iar altele considera ca au prea putin.

E usor sa-si dai seama daca bebelusul tau s-a saturat, atunci cand il hranesti cu biberonul. Dar cum iti dai seama cand il alaptezi daca a mancat sau nu suficient. Bebelusul poate sa planga la san cand il hranesti si incepi sa te gandesti la tot felul de situatii, precum ca nu ai lapte destul sau trebuie sa ii dai supliment.

Ca sa-ti dai seama daca ai destul lapte, poti verifica dupa cat de tari sunt sanii atunci cand te trezesti. Daca sunt tari, inseamna ca este destul lapte pentru bebe. Iar cand incepi sa-l hranesti, se aude un zgomot mare cum inghite la inceput.

Dupa ce il hranesti i se insenineaza fata? Bebelusii hraniti bine se simt foarte relaxati si cu privirea pierduta in zare. Ca si cum ar cadea pe ganduri, asa sunt.

Bebelusul tau urineaza destul? In primele zile de la nastere, el nu urineaza prea mult. Dar odata cu venirea lactatiei, bebelusul va urina intre 5-8 ori pe zi, iar urina este limpede sau galben deschis. Daca nu e asa, suna pediatrul.

Bebelusul tau ia destul in greutate? Mamicile si bunicile deseori isi fac griji ca bebelusul este prea slab. Bebelusii pierd un pic din greutate la inceput, dar cand incep sa fie hraniti fie alaptati, fie cu biberonul trebuie sa ia intre 400-700 grame pe saptamana la inceput. Daca copilul ia in greutate si tu alaptezi, atunci cu siguranta ai destul lapte chiar daca ti se pare ca nu se satura.
Daca raspunsul la aceste intrebari este “NU”, atunci trebuie sa suni pediatrul, pentru ca este un semn si este foarte probabil sa nu ai suficient lapte pentru el.

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments