595ab081d6a58e610181fc3dc5a99e29

Bebelusul trebuie sa fie mereu imbracat corespunzator vremii sau temperaturii. Intr-o zi calduroasa, un scutec si probabil o vestuta este tot ce are nevoie. Intr-o zi mai friguroasa, o vesta, o salopetica si o bluzita subtire, ar trebui sa fie de ajuns.

Iti poti da seama daca bebelusul e bine imbracat punandu-i o mana pe spate si vei vedea daca e transpirat sau nu. Si nu te ingrijora daca manutele sunt mai reci ca restul corpului. Este ceva absolut normal. Pentru a-ti da seama daca bebelusului ii este prea cald, pune mana pe burtica sau piept. De obicei, stiu ca ai tendința sa-l imbraci mai gros, dar verifica-i temperatura corpului in funcție de aceste aspecte si fa-l sa se simta bine si cat mai placut in pielea lui.

In ceea ce priveste calitatea hainutelor alege-le pe cele moi, care se intind si sa se poata spala la masina – bumbacul e ideal. Si asigura-te ca il imbraci usor cu aceste hainute, fara sa fie un chin sa-l schimbi. Uneori va fi nevoie sa-l schimbi si de 10 ori pe zi, iar aceasta procedura trebuie sa fie placuta pentru el, nu deranjanta.

Hainutele bebelusului trebuie sa fie simple si practice. Nu are rost sa il imbraci cu piese vestimentare care necesita mult efort, atat din partea ta, cat si din partea lui. Evita hainutele din materiale sintetice pentru bebelusi pentru ca pot irita pielea fina a bebelusului si deasemenea, ridica temperatura corpului.

Un alt sfat, bebelusul se simte deranjat cand il schimbi pentru ca il intorci pe toate partile. Incearca sa-l schimbi doar daca e ud sau transpirat, si bineinteles, seara, la baita. Ai grija ca temperatura din camera sa fie corespunzatoare, in special in primele luni trebuie sa fie cald in camera, iar cand schimbi bebelusul, pune-l pe o suprafata confortabila. Incearca sa-l schimbi cat de repede posibil pentru a nu-l deranja foarte tare. Daca se simte ingrijorat sau stresat in timp ce-l schimbi, pune un prosopel pe el pentru a-i oferi siguranta. La fel de bine, functioneaza daca pastrezi contactul vizual cu bebelusul tau in timp ce-l schimbi. Poti canta diferite cantecele sau sa-i numeri sau sa-i reciti poezii. Toate pentru a-i distrage atentia si pentru a-l face sa uite ca este schimbat. Bebelusul nu trebuie sa planga si atunci cand este schimbat. Si asa bebelusii plang mult. Macar cand il schimbam sa facem aceasta prcedura cat mai placuta.

baby-laundry-1200x330

Astept, mai jos, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments