Afla aici informatii utile despre infasat


Mămicile se întreaba de cand ar trebui sa înceapă sa infese bebelusul. Pai, din prima zi. Pentru ca le da bebelușilor senzația ca sunt “din nou acasa”, adica in burtica. Este foarte bine sa-l pui si pe pieptul tau sa-l calmezi, dar cand devii somnoroasa si obosita, infășatul este cheia care se potrivește pentru a-l calma pe bebelus.
Unii bebeluși se simt bine si fara infasat. Dar chiar si bebelusii care nu sunt agitati, dorm mai linistit si mai mult atunci cand sunt înfășați. Înfășatul te ajuta sa eviti si accidentele posibile in patut, pentru ca sta pe spate si nu se poate întoarce.
Deasemenea, infășatul face somnul sa vina mai repede. Daca nu ai infasat niciodată bebelusul pana acum, mai ai șansa pana la 3 luni. Dar trebuie sa ai răbdare. Trebuie sa practici de cateva ori pana se obișnuiește.
Dupa 4-5 luni poti deja sa-l dezveti, pentru ca sunt pregatit sa evolueze si sa treacă la pasul următor.
Toti bebelusii au nevoie de timp sa se întindă, sa fie baiti si sa primească un masaj. Iti recomand sa-l tii infasat doar cat doarme pe timpul nopții si in perioadele care plânge. Astfel, vei reduce timpul sa te plimbi cu el prin camera agitat si mai putina oboseala si stres.
Încearcă sa nu-l legi prea strâns, dar nici prea slab pentru ca se poate dezveli si-si poate trage pe fata păturica cu care l-ai infasat.
In cele mai multe din cazuri infășatul face bebelusii atat de somnoroși încât pot sari peste o masa sau doua.
Daca bebelusul deja a început sa se rostogolească, asigura-te ca il legi corect, folosești o păturica corespunzătoare si poate ca ii pui sa asculte niste “galagie buna” (exemplu: sunetul aspiratorului). Astea il vor ajuta sa se calmeze si sa adoarma imediat si vor exista șanse minime sa se rostogolească.
Bebelusul va părea mai interesat de ce se întâmpla in jurul lui daca are si mânuțele înfasate. El nu va mai fi distras de mișcarea manutelor si nu se va mai speria de ele.
Te mai intrebi ca poate il privezi de libertate înfasând-l. Libertatea este minunata, dar odată cu ea vin si responsabilitățile. Cand bebelusul se va putea calma singur, poate câștiga si dreptul sa nu mai fie infasat.

Astept, mai jos, pe site-ul meu, comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments