Sunt destule mituri despre cresterea bebelusilor si haide sa aflam mai jos care sunt alea despre somnul bebelusului. Sunt sigura ca vei fi mai relaxata dupa ce vei citi aceste mituri:

  • Bebelusul are nevoie de multe luni pentru a invata sa doarma noaptea. Nu. De obicei, bebelusul se adapteaza in cateva saptamani sa doarma noaptea.
  • Bebelusii adormiti au nevoie de liniste totala. Nu. Bebelusii sunt experti sa adoarma in galagie. In burtica, ei sunt inconjurati 24/7 de tot felul de sunete. Si daca il vei invata sa adoarma in liniste, atunci va deveni foarte sensibil la orice zgomot.
  • Bebelusii nu trebuie leganati in fiecare seara inainte de somn, pentru ca vor deveni dependenti de acest lucru. In regula, acesta nu este mit. Este o conceptie precum ca dependenta este un lucru rau. Noi, oamenii mari, folosim oricum ceva sa ne relaxeze: o camera mai intunecoasa, TV-ul, cititul, etc.
  • Bebelusii trebuie infasati doar pana la 2 luni. Total gresit. Infasatul reduce agitatia bebelusului si oboseala mamicii. Ar trebui sa folosesti infasatul aproximativ pana la 4 luni. Asta este perioada cea mai agitata pentru bebelusi. Ar fi foarte bine daca exista posibilitatea dupa ce l-ai infasat sa-l culci intr-un sac de dormit facut special pentru a nu se rostogoli.
  • Nu trezi niciodata un bebelus care doarme. Se recomanda sa-ti trezesti bebelusul, atunci cand il pui sa doarma. Tehnica trezit-culcat este importanta pentru ca este acea tehnica care ii dezvolta abilitatea sa se auto-calmeze dupa ce tresare din somn noaptea.
  • Bebelusii trebuie lasati sa planga sa adoarma, iar acest lucru ii va face sa doarma mai adanc si mai bine. Doctorii recomanda fie ii lasi sa planga pana dimineata, fie vii din 3 in 3 minute si-i linistesti. Eu una personal, nu am curajul sa-l las sa planga. Deci prefer sa fiu acolo si sa-l linistesc. Si nu este in regula sa-l lasi sa planga ca o alarma si sa astepti sa se inchida singura. Este nedrept fata de bebelus.
  • Unii bebelusi au nevoie de manutele lor pe afara atunci cand dorm. Nu chiar. Noi poate nu vrem sa fim infasati, dar bebelusii inca retraiesc perioada din burtica. Asta ii va linisti mai bine. La inceput poate depune rezistenta, dar cu rabdare, se va obisnui in cele din urma.
  • Bebelusii trebuie sa doarma in camere lor separati de parinti. Nu este nici o graba ca bebelusul tau sa devina independent. Daca il culci in alta camera va fi incomod din punct de vedere al hranirii bebelusului pentru tine. Si este recomandat ca bebelusul sa doarma in aceeasi camera cu parintii macar primele 6 luni.
  • Pana la 6 luni, bebelusii dorm deja toata noaptea. Aceasta afirmatie este gresita din doua privinte. Prima este ca aproape 50% din toti bebelusii inca se trezesc noaptea si au nevoie de asistenta mamicii. Mamicile care impart patul cu bebelusii se trezesc chiar de mai multe ori. Si in al doilea rand, nici un bebelus nu doarme toata noaptea. Nu dorm adultii toata noaptea, dar bebelusii nici atat.
  • Bebelusii trebuie tinuti ziua trezi pentru ca ii ajuta sa doarma mai bine noaptea. Nu. Sa tii un bebelus obosit treaz nu e tocmai metoda cea mai buna. Bebelusii care se odihnesc si dorm cateva ore ziua, dorm mai linistiti noaptea.

Astept comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments