baby-1538338_1280Majoritatea parintilor descriu primul an de viata al bebelusului, drept o aventura. Primele saptamani din viata a bebelusului reprezinta una din cele mai mari provocari din viata unei mame. Chiar daca sunt mereu schimbari haotice, te vei intreba de unde ai  puterea sa te adaptezi la toate acestea. In cateva luni, totul va fi istorie si iti vei aminti cu drag de acele clipe.

Savureaza fiecare moment din viata bebelusului.  Chiar daca e foarte greu uneori si simti ca te depaseste situatia, apreciaza fericirea si bucuria adusa de bebelusul tau si nu lasa grijile sa iti strice aceasta stare. Zilele in care te poti bucura de nou-nascut nu sunt multe, pentru ca incep celelalte etape. Tensiunea din primul an va fi recompensata de grandioasa fericire pe care o aduce un bebelus in viata ta. Nu poti compara cu absolut nimic zambetul unui bebelus sau stangacia primilor pasi.

Fii stapana pe propriile instincte. Nu conteaza ca este un domeniu nou pentru tine. Trebuie doar sa ai incredere. Nici nu iti va veni sa crezi cat de repede vei invata totul legat de bebelus. Trebuie sa fii constienta ca nu iti va cere nimeni sa le stii pe toate. Bineinteles, ca poti cere sfatul familiei si prietenilor care au mai multa experienta, si cel mai indicat, sfatul medicului specialist. Si aplica doar sfaturile care crezi si simti ca ti se potrivesc.

Reconsidera-ti asteptarile. Multe mamici cred ca atunci cand apare un bebelus, viata nu sufera schimbari prea mari. Cred ca bebelusul nou-nascut doar doarme si mananca si asta e un lucru usor. Iar aceasta diferenta dintre asteptari si viata reala poate sa ajunga sa fie o sursa de stres si dezamagire. Constientizeaza ca timpul tau are o noua dimensiune. Chiar daca are doar cateva kilograme bebelusul, vei avea multe batai de cap. Ia totul in serios.

Ai rabdare! In primele saptamani, orele de somn vor fi epuizate pe hranirea, schimbatul si imbracarea, si linistirea bebelusului. Nici nu iti va veni sa crezi cum zboara timpul si tu inca n-ai facut dus, sau trebuie sa pui la spalat, sau trebuie sa te alimentezi. Nu iti fie frica de aceste clipe, nu vor fi toata viata. Ai sa vezi cum bebelusul isi stabileste un program, iti vei gasi timp sa faci tot ce ti-ai propus.

Ai grija de tine! E nevoie sa ai grija de tine pentru ca sa te simti bine. Aceasta stare se transmite si bebelusului. In acest fel amandoi veti beneficia de momente inexplicabil de frumoase. Hraneste-te bine si incearca sa gasesti timp pentru miscare.

Ai grija de relatia ta! Stiu ca atunci cand vine un copil, el este centrul universului si se intampla de multe ori sa uiti de relatia ta cu partenerul, mai exact sa o lasi pe locul 2 sau 3. Vei vedea ca pot aparea chiar opinii diferite in cuplu referitor la cresterea si educarea bebelusului. Ai rabdare, atat cu tine, cat si cu partenerul. Vei descoperi noi motive de bucurie ca parinte si cuplu.

Astept, mai jos,  comentarii, sugestii, like si share daca ti-a placut sau te-a ajutat cu ceva acest articol.

Facebook Comments